Waterpoloheren ‘s-Gravendeel winnen vrij eenvoudig van De Kempvis 4 uit Spijkenisse

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

waterpolo-0051’S-GRAVENDEELDe waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 31 januari 2015 de veertiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met De Kempvis 4 in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had de beschikking over een complete selectie waardoor er drie wisselspelers worden ingezet.

Het was aan Caden Groenenberg, de pupil van de week, om samen met de scheidsrechters de wedstrijd te openen. Nadat het startsignaal was gegeven, mocht hij de bal in het water gooien om zo de wedstrijd officieel te laten beginnen.

Sinds de herstart van de competitie, eerder deze maand, zijn de ’s-Gravendelers nog steeds in de winning mood. De eerste drie wedstrijden werden in eenvoudige winst omgezet. Op basis van de ranking zou de wedstrijd van vandaag ook tot een overwinning moeten leiden voor ZVS.

De wedstrijd kende een enigszins moeizame start voor ZVS. De overtuiging ontbrak waardoor De Kempvis al vroeg op voorsprong wist te komen. Kort nadat Wessel Boersma de gelijkmaker had aangerekend, troffen de gasten opnieuw doel, dit keer uit een manmeer, waardoor de thuisploeg opnieuw tegen een achterstand aankeek. In het slotakkoord scoorde Boersma wederom.

Vroeg in de tweede periode kwamen de Spijkenissers voor de derde keer op voorsprong, opnieuw via een manmeer. Kansen werden door ZVS gecreëerd maar onvoldoende afgerond. Robert van Son verzilverde zijn strafworp en bracht het team weer terug op gelijke hoogte. Niet veel later kwam de formatie Van Helfteren voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong dankzij een treffer van Patrick van Haarlem.

De waterpoloheren leken zich hervonden te hebben, groeiden in de wedstrijd en namen de regie over vanaf het derde kwart. De overtuiging kwam terug in het spel en de formatie kreeg loon naar werken. Nadat tot twee keer toe een manmindersituatie met succes werd opgevangen, startte ZVS haar tocht naar meer doelpunten. Wessel Boersma en Patrick van Haarlem (manmeer) doelpuntten voor de thuisploeg. Bij De Kempvis leek de wanhoop nabij te komen doordat zij steeds meer moeite kregen om nog maar in de buurt van het ’s-Gravendeelse doel te geraken. Voor ZVS was duidelijk dat het verschil inmiddels was gemaakt.

De laatste periode leek nog slechts een formaliteit te zijn voor de Seuters. Ook nu toonde ZVS zich de meerdere in het veld en speelde op solide wijze de wedstrijd uit. Er werden net geen dubbele cijfers behaald maar de overwinning was er niet minder mooi door. Rob van der Bijl scoorde met zijn kenmerkende lobbal, Patrick van Haarlem en Wessel Boersma droegen met hun doelpunten bij aan deze elfde overwinning van het seizoen.

Met het resultaat van deze wedstrijd heeft ZVS de tweede plaats in de competitie steviger in handen genomen achter BZC 2 uit Bergambacht. Door deze overwinning heeft ZVS nu evenveel wedstrijden gespeeld als de koploper. Het verschil is hierdoor teruggebracht tot één punt waardoor het in de top van het klassement enorm spannend is in de race om het kampioenschap.

  • Eindstand: 9-4
  • Periodestanden: 2-2, 2-1, 2-0, 3-1
  • Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (4x), Patrick van Haarlem (3x), Robert van Son en Rob van der Bijl (ieder 1x).

Ondanks dat de waterpoloheren hun ongeslagen status kwijt zijn, hebben zij tot op dit moment nog steeds de minste tegendoelpunten hoeven te incasseren dankzij en sterke achterhoede.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 7 februari 2015 tegen WZC (SG) 3. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Veur in Zoetermeer en begint om 30.35 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.