‘s-Gravendeel buigt knap 2 – 0 achterstand om naar 2 – 4 tegen ZBVH

Zuid-Beijerland – ’s-Gravendeel heeft zich tegen ZBVH knap terug geknokt nadat het tegen een 2-0 achterstand aankeek. Dit was mede te danken aan de jarige Youri Ton die zichzelf trakteerde op een gave hattrick.

(Verslag Jeffrey Nathalia en foto’s Sandra Barth)

Aanvankelijk was het ’s-Gravendeel dat meer balbezit had en wat kleine mogelijkheden creëerde. Eerst was het Perrie Huisman die over mikte. En kort daarna Ryan Aarnoudse die vanaf de rechterkant van het strafschopgebied snoerhard naast knalde.
Maar al na tien minuten een onoplettendheid in de ’s-Gravendeelse achterhoede die ZBVH speler Davy Lodder in balbezit deed komen. Met een droge uithaal schoot hij de bal achter doelman Ricardo Bakker, 1-0.Wat ’s-Gravendeel ook probeerde, het lukte niet om op gelijke hoogte te komen in de eerste helft.Ook niet toen Perrie Huisman, na een knappe steekpass van Job van der Vorm, een aantal tegenstanders passeerde maar de paal trof. De 1-0 stand was dus ook de ruststand.

In deel twee van deze wedstrijd gebeurde er heel wat meer. Er was net een minuut gespeeld toen de Zuid-Beijerlandse doelman een venijnig schot van Ryan Aarnoudese loste. Maar er waren geen medespelers van Aarnoudse om hier attent op te reageren. ZBVH kwam nagenoeg in de zelfde minuut zelf wel op 2-0. Job van der Vorm dacht wat rust te creëren, door terug te spelen op zijn doelman. Hij zag echter Wessel Schouwink over het hoofd die gretig gebruik maakte van deze vergissing en de 2-0 op zijn naam kon brengen.
Het was aan Ricardo Bakker te danken dat het leed niet erger werd voor ’s-Gravendeel na een knappe redding met zijn voet. Maar toen was het twaalf minuten ‘Youri Ton tijd’.
De in de tweede helft ingevallen speler bracht de stand na vijfenvijftig minuten terug tot 2-1 na een voorzet van Dejan Bislimi. Na een uur spelen kopte Ton de bal knap binnen na een zelf opgezette aanval met Luke Remijn, 2-2.
De combinatie Youri Ton, Dejan Bislimi bleek in de tweede helft te kloppen. Want het was Bislimi die Ton de gelegenheid gaf om de hattrick op zijn naam te stellen en ’s-Gravendeel op de 2-3 voorsprong te zetten.

Bij ZBVH was er iets geknapt, want veel meer konden de Zuid-Beijerlanders er niet veel meer tegenoverstellen. ’s-Gravendeel verruimde de stand zelfs naar 2-4.
Perrie Huisman werd binnen de ‘zestien’ onderuit gekegeld. Reinier Toes ontfermde zich over de toegewezen strafschop en schoot deze beheerst binnen. In de resterende tijd gebeurde er niet echt veel meer, waarna arbiter Vingerling het na precies negentig minuten welletjes vond en voor het einde floot.

Volgende week begint het officiële gebeuren. Voor de eerste bekerwedstrijd gaat ’s-Gravendeel richting Zuidland om daar tegen de gelijknamige vereniging te spelen. Aanvang op Sportpark Groot – Nibbeland is 14.30 uur.

’s-Gravendeel:
Ricardo Bakker (63ste Jurre de Ronde), Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Reinier Toes, Nathan Verbeek (46ste Luke Remijn), Job van der Vorm, Koen Colijn (46ste Youri Ton), Perrie Huisman (76ste Martijn Zilverschoon), Dejan Bislimi, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse

Arbiter: D. Vingerling uit Zuid-Beijerland