Wisselvallig Korbatjo verliest van Movado

Op zaterdag 19 februari stond er na een weekje rust in verband met het uitvallen van de wedstrijd tegen DVS’69 weer een thuiswedstrijd op het programma; ditmaal kwam Movado op bezoek. De Dordtenaren, met voormalig Korbatjo-coach Paul Vink in de gelederen als coach bij Movado 2, hadden vorige week hun wedstrijd helaas gestaakt zien worden door een vervelende blessure bij een van hun spelers net voor rust.

In een goedgevulde sporthal, waar het publiek (eindelijk) weer welkom was, kon na het sfeervol voorstellen van de teams de wedstrijd van start. Korbatjo startte weer met Abe Lorenz in de basis en Rikkert Huisman op de bank. De thuisploeg schoot uit de startblokken en wist met een zeer hoog percentage in de afronding direct een gat te slaan. Door treffers van Carlo van Veen (3x), Ruby Vermaas en Wibe Rombout stond een mooie 5-0 voorsprong op het scorebord. Movado deed voor het eerst van zich spreken na acht minuten met een afstandsschot. Zij leken terug te komen, maar na de 6-3 waren het echter Anne van Nes en Abe Lorenz die de marge weer terug wisten te brengen naar vijf: 8-3. De Dordtenaren zaten duidelijk nog niet in de wedstrijd en namen een time-out om het strijdplan wat bij te stellen. De flow waarin de Hypotheker/Detalisformatie zat leek hier helaas wel mee doorbroken te worden, want punt voor punt knokte Movado zich terug. De voorsprong veranderde zodoende zelfs in een 8-9 achterstand. Voor rust werd de reeks gelukkig wel doorbroken door Korbatjo en met een 10-10 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Trainer Marcel Versteeg kon terugblikken op een eerste helft met twee gezichten en benadrukte dat de energie en focus van de start terug moesten komen. Maar waar de goals in het begin van de wedstrijd makkelijk vielen, gebeurde dat nu enkel bij de bezoekers die met scherp schoten. Zij waren wederom in staat een reeks neer te zetten en liepen zelfs uit naar 10-18. De bal leek er, ondanks prima aanvallen van de geel-blauwen, niet meer in te willen en pas na 17 minuten kon de thuisploeg de eerste treffer noteren. Hiermee was het verschil helaas gemaakt en wat de Beijerlanders ook probeerden, het lukte niet om het verschil te verkleinen en de spanning terug te brengen. Na een 13-23 stand wisten Carlo van Veen en WibeRombout de pijn nog iets te verzachten en werd de eindstand bereikt bij 15-23. Al met al een tegenvallend en wat geflatteerd resultaat door het wisselvallige spel van Korbatjo.

Komende twee zaterdagen ligt de competitie stil in verband met de voorjaarsvakantie. Op 12 maart is er echter direct een kans op revanche, want om 19.00 uur mag Korbatjo het dan in de Oranje Withal in Dordrecht wederom opnemen tegen Movado.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Carlo van Veen 6x, WibeRombout 3x, Rikkert Huisman 2x, Anne van Nes, Anja Lander, Ruby Vermaas en Abe Lorenz 1x.