Op vrijdag 22 april is het eindelijk weer zo ver. De Koningsspelen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HW Actief

Het thema voor de Koningsspelen is dit jaar ‘Voel je Fit!’. En fit zullen de kinderen worden in de Hoeksche Waard. Vrijwel alle 45 basisscholen in de Hoeksche Waard doen mee. Duizenden kinderen in de Hoeksche Waard staan op vrijdag 22 april klaar om met de rest van de Nederlandse basisschoolkinderen de Koningsdans te doen. Sommige scholen starten met een heerlijk Koningsontbijt. Daarna lekker sporten, bewegen en nog fitter worden!

De basisscholen in de Hoeksche Waard geven allemaal op verschillende manieren invulling aan de Koningsspelen. Veel scholen vieren de Koningsspelen op het schoolplein, andere bij sportverenigingen, samen met andere scholen of juist zelfstandig.

In Oud-Beijerland komen 10 scholen samen op Sportpark Kikkershoek. De Koningsspelen 2022 wordt officieel geopend door wethouder Paul Boogaard. SHO, AV Spirit en TVO stellen hun accommodatie beschikbaar voor de scholen. Op de Kikkershoek, maar ook op andere locaties in de Hoeksche Waard, komen diverse sport- en cultuurverenigingen workshops geven om zo de kinderen kennis te laten maken met leuke en soms nieuwe sporten. Met de inzet van de aanbieders en al hun vrijwilligers wordt het een geweldige dag.

Hoeksche Waard Actief is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen. Scholen hebben in meer of mindere mate gebruik gemaakt van de ondersteuning van Hoeksche Waard Actief. Alle scholen hebben nieuwe en inspirerende leskaarten ontvangen waarbij zij met de materialen uit de Koningsspellentas van de vorige Koningsspelen weer aan de slag kunnen.

Namens Hoeksche Waard Actief, veel plezier bij de Koningsspelen 2022!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren