Zeperd voor NBSVV tegen Transvalia ZW

Foto PR

Nieuw-Beijerland – NBSVV heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door tegen laagvlieger Transvalia ZW een nederlaag van maar liefst 1-5 te incasseren.

Al in de eerste minuut werd de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. Een domme overtreding van NBSVV zorgde voor een vrije trap voor Transvalia. Die vervolgens heel makkelijk bij de tweede paal werd afgerond, waar heel NBSVV bij stond te kijken: 0-1. Toch herpakte de thuisploeg zich en was 20 minuten lang de bovenliggende partij. Kansen van Lucas Kleinjan (over), Jan Pieter Izelaar (rollertje) en Patrick Ridderhof (lat) troffen geen doel. Toen in de 22e minuut een terugspeelbal over 40 meter simpel werd onderschept leidde dat tot de 0-2. Vanaf dat moment liep de thuisploeg achter de feiten aan en moest het toekijken hoe de bezoekers het initiatief weer overnamen tot aan de rust.

Coach Mark Smeding gebruikte de pauze om het elftal om te zetten door een centrale verdediger te wisselen voor een extra aanvaller. Het leidde tot een tien-minuten-offensief met meerdere grote kansen en ook een doelpunt. Jan Pieter Izelaar kopte in de 51 minuut een voorzet van Martijn van Zuuren bij de tweede paal binnen: 1-2. En er kwamen kansen op meer, onder andere voor Martijn van Zuuren en William Benard, maar de gelijkmaker viel niet. Een counter van Transvalia werd wel benut en zo was de marge al snel weer twee. Er lukte vervolgens weinig meer bij NBSVV en Transvalia wist met uitbraken nog tweemaal te scoren en de eindstand op 1-5 te bepalen.

De meestal wel solide verdediging liet het afweten, het middenveld leed veelvuldig balverlies en voorin werden de kansen die er kwamen niet benut. Niemand is individueel wat te verwijten, het was een collectieve slechte beurt. Trainer Smeding zal een plan moeten maken voor de komende pittige wedstrijden om niet onder de degradatiestreep terecht te komen.