Nieuw zwembad in Numansdorp ‘ja’, meer verkeersoverlast ‘nee’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Pixabay
De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft dinsdagavond ingestemd met de bouw van een nieuw zwembad aan de Meestooflaan in Numansdorp. Naast een modern bad met zes banen en een apart instructiebad hebben ook de andere sportverenigingen, die nu al op de locatie gevestigd zijn, er voordeel van. Zo krijgt de ijsvereniging de beschikking over een nieuw clubhuis en een verharde skeelerbaan die in de winter onder water kan worden gezet en wordt het aantal beachvolleybalvelden uitgebreid.

Naast de blijdschap over het nieuwe zwembad leven er bij de raadsleden ook zorgen, met name over de consequenties van de verkeerstoename naar dit deel van Numansdorp. CDA raadslid en Numansdorper Marco Heemskerk kreeg steun van bijna de gehele gemeenteraad met zijn oproep om extra aandacht en actie voor de verkeerssituatie rondom de Meestooflaan en de Rijksstraatweg, Burgermeester de Zeeuwstraat en Voorstraat. Heemskerk: “We krijgen een fantastische voorziening in ons dorp. Het geeft de betrokken verenigingen de kans om te groeien, niet alleen in ledenaantallen maar ook in niveau. Tegelijkertijd is het motto van het CDA niet voor niets ‘eerst bewegen, dan bouwen’. Dat is ook hier goed van toepassing, zeker gezien alle andere ontwikkelingen die er in Numansdorp ook spelen zoals woningbouw en de ontwikkeling van het voormalige gemeentehuis. Het nieuwe zwembad moet straks voor iedereen een aanwinst zijn, dus ook voor de omwonenden en de mensen die wonen op de aan-en afvoerroutes.” Heemskerks oproep vond ook oor bij het college van B&W, dat met de verdere uitwerking van de plannen aan de slag gaat: “Eerst moet het college uitwerken hoe de veiligheid en verkeersintensiteit op de centrale as kan worden verbeterd als het een erftoegangsweg wordt. De raad moet hierover een vinger aan de pols kunnen houden en daarom goed geïnformeerd worden over de voortgang. Daarnaast moet het college zo snel mogelijk aan de slag met een aantal maatregelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren maatregelen die het aantal verkeersbewegingen op de Rijksstraatweg, Burgermeester de Zeeuwstraat en Voorstraat met ten minste 30% verlagen. Of het verkeersluw maken van de Middelsluissedijk Westzijde tussen de Rijkstraatweg en de Zijplaan. Om alvast heel duidelijk te zijn: Voor ons als CDA kan de verkeerssituatie voor heel Numansdorp het best worden verbeterd met de aanleg van een westelijke Randweg.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.