VVD Hoeksche Waard presenteert boodschappenlijst na 2.000 gesprekken

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto: VVD Hoeksche Waard

VVD Hoeksche Waard heeft de afgelopen maanden als enige partij bij bijna tweeduizend inwoners en ondernemers in alle dorpen van de Hoeksche Waard aangebeld met de vraag of ze tevreden waren in hun buurt of dorp en of er zaken waren die in hun ogen anders moesten. Over het algemeen is men tevreden, maar de gemeente heeft nog zeker huiswerk als het gaat om leefbaarheid en woongenot.


In alle dorpen kwam naar voren dat het onderhoud aan de straten, groenvoorzieningen maar ook aan speelplaatsen een stuk beter moet. Ook vindt men dat er meer uitgaansmogelijkheden of jeugdhonken moeten komen, waardoor de jongeren minder op straat hoeven te hangen en de omgeving minder overlast ervaart. Betere bereikbaarheid op en naar het eiland met auto, openbaar vervoer en fiets was ook een belangrijk punt. Zeker in het licht van de aanstaande grote renovaties van de wegen. De zorg over het gebrek aan woningen voor jongeren, starters en ouderen in de Hoeksche Waard werd breed gedeeld. Als laatste algemeen punt werd de zondag genoemd. Er is een brede behoefte om naar keuze ook op zondag te kunnen winkelen en te sporten in de accommodaties, terwijl dat nu nauwelijks mogelijk is.

Lijsttrekker Arnold de Man uit Strijen – Foto VVD Hoeksche Waard

VVD-lijsttrekker Arnold de Man: “Het was geweldig om mee te maken hoe betrokken iedereen is bij zijn of haar leefomgeving. De gesprekken hebben wij als erg plezierig ervaren en we hebben een goed beeld gekregen van de overeenkomsten en verschillen tussen de dorpen. De genoemde punten zijn voor ons heel herkenbaar en zijn juist de punten waar wij in de afgelopen periode continu aandacht voor hebben gevraagd in de gemeenteraad door het stellen van vragen en het indienen van moties. Sterker nog, naar aanleiding van de gesprekken hebben wij al vragen gesteld aan het College over het onderhoud van de openbare ruimte en de verkeerssituatie”.
De Man vervolgt: “Ons verkiezingsprogramma heeft daarom als overkoepelend thema het heel je leven lang kunnen wonen, werken, leven, ontwikkelen en recreëren in een dynamischere, levendiger en beter bereikbare Hoeksche Waard. Wij hopen op een goede uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, want met een sterke kandidatenlijst en kandidaat-wethouder staan we klaar om de goede dingen te doen voor de Hoeksche Waard”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren