D66 vraagt aandacht van Tweede Kamer voor problematiek Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Haringvlietbrug- Foto RWS

De fractie van D66 Hoeksche Waard heeft op dinsdag 15 maart een gesprek met een vertegenwoordiger van de landelijke fractie van D66 gehad. Het gesprek ging over het onderhoud aan de Heinenoordtunnel dat praktisch samenvalt met het noodzakelijke onderhoud aan de Haringvlietsbrug.

Eerst gaat de Haringvlietbrug er voor circa 8 weken volledig uit en direct daarna is de Heinenoordtunnel voor twee a drie weken dicht. Wat D66 betreft is verstandig om vooraf de risico’s goed te inventariseren en te zorgen dat de werkzaamheden elkaar niet op deze manier overlappen. ‘Deze puzzel is heel ingewikkeld en de kans op uitloop en problemen heel groot,’ aldus Pim Booman, woordvoerder mobiliteit van D66 Hoeksche Waard. ‘Vandaar dat we er aan werken om landelijk meer aandacht en prioriteit te krijgen voor dit dossier. Dit gaat alleen op een werkbare manier verlopen als Rijkswaterstaat, Provincie en de gemeente optimaal samenwerken’

Lokaal+

Pim Booman zegt over het gesprek met zijn landelijke collega’s : “Dit gesprek is wat mij betreft echt de kracht van een partij die contacten heeft met politici op andere niveau’s. Als D66 hebben we contacten met politici in de provincie, het Rijk en Europa. Deze contacten heb je nodig om sommige grote problemen op te lossen.” Belangrijk is daarom ook om elkaar regelmatig bij te praten en ook in te zetten indien nodig. Miranda den Tuinder (nummer 4 op de lijst) vult hem aan: “Dit maakt ons lokaal+. Wij wonen hier en onze lokale D66 ideeën en bevindingen uit de Hoeksche Waard bespreken we op regionaal en landelijk niveau. Het feit dat we ook contacten hebben met politici op andere niveau’s en daar snel mee kunnen afstemmen maakt ons lokaal+.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren