Open podium voor cultuur in Oud-Beijerland een groot succes

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Dancing Wise danst op een bomvolle Bierkade - Foto Voorwaards

Oud-Beijerland – Afgelopen zaterdag 12 maart nam VoorWaards Hoeksche Waard het initiatief om cultuur een podium te geven. Op de Bierkade werd ruimte gemaakt voor optredens van lokale artiesten. En met succes gezien het aantal optredens, bezoekers en het enthousiasme van deelnemers en publiek.

De Bierkade in Oud-Beijerland was zaterdag even een gezellige plek voor muziek en dans.  Op het plein aan de Haven, vanaf de omliggende terrasjes, door de ramen van de winkels en woningen en zittend op de stoepen genoten jong en oud van wervelende optredens van verschillende artiesten en dansscholen uit de Hoeksche Waard. Het open podium was de hele dag toegankelijk voor wie maar wilde en met name van 14 uur tot 18 uur waren er continu optredens.

Studio on Stage, Damian Petrus, Balance’th, Urban Jazz Trio, Matthijs en Julian van de Popschool en Dancing Wise verzorgden een aantal spetterende optredens. Ook Phillip Braas, nummer 8 op de lijst van VoorWaards, pakte de gitaar en speelde een tweetal nummers.

Maurice Pahladsingh van VoorWaards is dolgelukkig: “Als zoveel artiesten op korte termijn belangeloos meewerken, dan weet je dat de cultuursector iets duidelijk wil maken: er moet meer geld naar cultuur.”

Het open podium was een groot succes. Met de hele dag door bezoekers, soms zelfs 80 tegelijk, en veel blije gezichten is dit voor herhaling vatbaar, vindt Maurice Pahladsingh: “We houden het hier niet bij, we gaan dit vaker doen. Van cultuur geniet iedereen, dat verdient elke dag een podium. We moedigen de cultuursector aan om zich zoveel als mogelijk te blijven laten zien en horen.”

VoorWaards wil stevig investeren in cultuur. Zo wil VoorWaards het budget vervijfvoudigen en een groot Cultuurhuis realiseren, met daarin een theater, poppodium en bioscoop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren