ZBVH verliest opnieuw van WCR ( 1-2)

0
77
Foto Henk Weij

Zuid-Beijerland – Na het echec in de uitwedstrijd tegen WCR op 27 november 2021  ( 6-0 verlies),  waren de Herculianen gebrand op een sportief revanche. De geel blauwen uit Rhoon traden weer aan met hun sterke spits Darragh Zondervan die samen met aanvoerder Bas de Koning een waar koningskoppel vormde deze middag.  

ZBVH begon best aardig aan de wedstrijd , Robin Konijnendijk speelde weer ouderwets vanaf de rechtervleugel en gaf enkele gave voorzetten richting spits  Wessel Schouwink die direct voor het 1e  gevaar kon zorgen na een kwartier spelen.

De 17- jarige talentvolle  linksbuiten Jarno van der Heiden van ZBVH speelde sterk in de beginfase , na een corner kwam de bal voor zijn gave linkerbeen waarmee van der Heiden heel beheerst langs de keeper zijn ploeg op voorsprong kon brengen na goed een half uur spelen ;  1-0!

Kort daarna knalde Robin Konijnendijk keihard op de paal.  In die sterke beginfase van ZBVH strooide Sander van Pelt  weer ouderwets met strakke crosspasses.

Maar op onverklaarbare wijze lieten de Zuid- Beijerlanders de teugels plotseling vieren na pak hem beet 40 minuten spelen.

WCR nam het initiatief  dankbaar over en werd steeds gevaarlijker via de absoluut beste man op het veld ; aanvoerder Bas de Koning. Na goed voorbereidend werk van deze Bas de Koning kwam de bal bij de lepe spits  Darragh Zondervan die de 1-1 kon aantekenen net voor de rust.

Kort daarna was opnieuw Zondervan zelfs dichtbij de 1-2 , ZBVH snakte naar de thee.

Ruststand 1-1

Met Marvin Lems weer terug in de basis op 10  kwam ZBVH weer sterk uit de startblokken.

Maar de opleving bleek maar van korte duur voor de thuisploeg.  WCR werd steeds gevaarlijker en het was wachten op de voorsprong van de mannen uit Rhoon. ZBVH kwam  een paar keer heel goed weg en mocht in zijn handen knijpen  toen  de voorwaartsen van WCR hun vizier niet op scherp hadden staan.

Maar dit bleek slechts uitstel van executie voor de Herculianen want wie anders dan de onhoudbare Bas de Koning vond opnieuw  zijn kompaan voorin Darragh Zondervan die de 1-2 op het scorebord bracht een kwartier voor het einde.

ZBVH kon nog wel 2 keer gevaarlijk worden via respectievelijk Marvin Lems ( schot over) en Wessel Schouwink ( kopbal net over) maar daarmee was de koek ook op,  WCR was de betere ploeg vanmiddag en ging terecht met de 3 punten op zak huiswaarts, door dit resultaat nadert WCR  ZBVH ( 5e plaats ) tot op 1 punt .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.