Wat zijn de voor- en nadelen van een verkeersregelaar worden?

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Pixabay

Er is altijd vraag naar verkeersregelaars en dat is niet voor niets. Een verkeersregelaar behoudt niet alleen overzicht in het verkeer, maar zorgt er ook voor dat iedereen hier veilig aan kan deelnemen zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook jij kunt er voor kiezen om aan de slag te gaan als verkeersregelaar! Waarom is het een goed idee om verkeersregelaar te worden? Hier lees je de belangrijkste voordelen op een rij, en lees je ook welke mogelijke nadelen er voor jou aan vast zitten. 

Als verkeersregelaar ga je aan de slag in het verkeer: je wordt ingezet op tal locatie om het verkeer in goede banen te leiden. Dit kan enorm uiteenlopen en dit maakt de baan dan ook zo uitdagend. Na een 3-daagse opleiding ontvang jij je aanstellingspas en kun je meteen aan het werk! 

De grootste voordelen van een baan als verkeersregelaar

Er zijn heel veel redenen waarom verkeersregelaar worden een absolute aanrader is. Het is niet voor niets een gewilde baan waar steeds meer mensen voor kiezen. De toegankelijke opleiding tot verkeersregelaar is een van de grote voordelen. De opleiding duurt 3 dagen en bestaat naast een klein theoriegedeelte, voornamelijk uit praktijklessen. Zo leer je de taken als verkeersregelaar het beste en kun je ook meteen worden ingezet nadat je de opleiding hebt afgerond. Wat zijn andere grote voordelen van een baan als verkeersregelaar?

  • Afwisselend: je wordt ingezet op verschillende locaties. Van grote events tot drukke verkeerssituaties. Dit maakt de baan erg verrassend, omdat je altijd ergens anders bent om het verkeer te regelen. 
  • Geen diploma nodig: wist je dat je geen diploma nodig hebt om deel te kunnen nemen aan de opleiding voor verkeersregelaar? Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen. 
  • Duidelijke opleiding: tijdens de opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden en basisregels. Daarna ontvang je de landelijke aanstellingspas en kun je meteen aan de slag als beroepsverkeersregelaar!
  • Doorgroeimogelijkheden: je kunt doorgroeien naar coördinator, waarbij je een auto en telefoon van de zaak krijgt. Er zijn volop mogelijkheden wanneer je aan de slag gaat als verkeersregelaar.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of er ook nadelen zitten aan een baan als verkeersregelaar. Wat als nadeel wordt gezien is per persoon verschillend. Iedereen kijkt er op een andere manier tegenaan. Een mogelijk nadeel is bijvoorbeeld dat je erg flexibel moet zijn voor de baan: je kunt overal worden ingezet en dit weet je vaak pas kort van tevoren. Het is dan ook belangrijk dat je hiermee om kunt gaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je moet tenslotte het verkeer leiden en de baas op de weg zijn. 

Start met de opleiding

Wil jij verkeersregelaar worden? Bij Binckwerk volg je een 3-daagse opleiding en ontvang je daarna een aanstellingspas. Je bent er dan klaar voor om de weg op te gaan. Je hebt niet alleen genoeg doorgroeimogelijkheden, maar je krijgt ook altijd reiskosten vergoed en iedere donderdag krijg je uitbetaald. Er is veel werk als verkeersregelaar, waardoor je zeker weet dat je direct aan de slag kunt! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren