Verzamelplek kennis en groene activiteiten: Website HW zoemt live

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Tijdens de voorjaarsconferentie, op dinsdag 22 maart 2022, ging ie live: de website van HW zoemt. Op de website kunnen inwoners van de Hoeksche Waard, en ook anderen die de biodiversiteit een warm hart toedragen, bijzondere informatie vinden over de biodiversiteit in de Hoeksche Waard. Ook kunnen inwoners zich op de site aanmelden als zij een actieve bijdrage willen leveren aan 1 van de vele groene activiteiten die HW zoemt organiseert of nog gaat organiseren. De website is te vinden via: www.hwzoemt.nl

Joost Kievit, voorzitter van HW zoemt, is blij met de website: “herstel van biodiversiteit is hard nodig. Het kan alleen als we het met elkaar doen en dan is communicatie cruciaal. Deze website gaat daar een centrale rol in spelen. Laten zien wat HW zoemt doet, wat iedereen zelf kan doen en duidelijk maken hoe bijzonder mooi dat kan zijn.” HW zoemt beschikte al over een goedbezochte Facebookpagina, met de introductie van de website hoopt zij nog meer inwoners te inspireren.

Samen werken aan biodiversiteitsherstel

HW zoemt is in 2019 opgericht. Het is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties en actieve inwoners, die zich hard maken voor het versterken van de lokale biodiversiteit. Bij de HW zoemers is veel kennis aanwezig. Die kennis krijgt nu, met het verschijnen van de website, een vaste plek. Blogs, activiteiten, nieuws over biodiversiteit, maar ook informatie over dieren en planten die in de Hoeksche Waard voorkomen; het is er makkelijk terug te vinden. Op de site kunnen inwoners bovendien tips vinden hoe zij hun directe omgeving kunnen vergroenen. Onder het tabblad ‘te zien in de HW’ is een groot aantal prachtige foto’s van insecten, bloemen en planten opgenomen. Geïnteresseerden kunnen door op de foto te klikken direct zien om welke soort het gaat en bijzonderheden over de soort lezen. De Hoeksche Waard kent vele bijzondere en wat meer algemeen voorkomende plant-en diersoorten, dus de rubriek is nog lang niet compleet. De enthousiaste HW zoemers zullen de website steeds blijven aanvullen en bijwerken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren