Zinkwegse Boys-Overmaas 2-1: een zinderende partij!

Oud-Beijerland – Het was zaterdag jl. de dag van de waarheid in de top van West 2 4h. Zouden de Zinkwegse Boys na het debacle van vorige week tegen Transvalia nu definitief afhaken in de strijd om het kampioenschap tegen het aanvankelijk oppermachtig lijkende, maar na de winterstop ook ‘kwakkelende’  Overmaas?

Tot afschuw van de langs de lijn toekijkende  langdurig geblesseerde captain Mike Fiere  leek in het begin van de wedstrijd zijn schip volledig stuurloos. Al in de eerste minuut moest keeper Stephan van Lierop redden na wat slordigheden achterin. Niet veel later moest de goalie nogmaals excelleren op inzetten van het furieus uit de  startblokken gekomen Overmaas. Maar hij hield stand en nadat in de 35e minuut Rens Burgwal, wellicht tot zijn eigen verbazing, uit een vrije trap, bedoeld als voorzet, vanaf de linker zijkant, zonder door iemand te worden geraakt, scoorde, kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd. De voorsprong was tot dat moment tegen de verhouding in, maar gaf de Boys een gigantische boost. Men geloofde er weer in. Met dank aan rotsen in de branding Stephan van Lierop, maar ook natuurlijk ‘stofzuiger’ Bas Koelemeijer.

In de tweede helft werd het in de 55e minuut zelfs 2-0: een prachtige assist van Simon van Rheeden zette de nieuwe captain, Kevin Brasser, alleen voor keeper Tom Dijksman. Kevin maakte geen fout en tot ieders verbazing had er 2-0 op het scorebord gekomen, ware het niet, dat dit apparaat nog steeds niet werkte. Maar 2-0 was het!

Overmaas gaf echter niet op en de gasten drongen de Zinkweggers in de verdediging. Dat resulteerde in de 63e minuut in de onafwendbare 2-1 uit een mooie combinatie.

Daarna rechtte ZWB de rug. Dat al vroeg in de wedstrijd de altijd sterke verdediger Eric den Outer geblesseerd het veld had moeten verlaten leken de Boys niet te deren. De invallende Jeremy van der Hoeven bleek een waardige vervanger.

De thuisploeg hield stand. Ook omdat de spelers van de bezoekers teveel met de bal gingen lopen en niet meer konden overtuigen als collectief.

De winst betekent, dat Zinkwegse boys gewoon nog steeds meedoet voor de hoofdprijs. En dat verdient een groot compliment voor trainer Peter van Dam en zijn compaan Henk Reedijk.

‘Man of the match’: Stephan van Lierop, die met weergaloos keeperswerk zijn ploeg ‘in de race’ hield!

De wedstrijd werd uitstekend, rustig en zeker, geleid door Sander Vijverberg, die nog een buitenspeldoelpunt van Overmaas afkeurde na overleg met de prima grensrechter Nick Bestebreur. (De trainer van Overmaas was zo correct om Nick gelijk te geven bij deze beslissing!) Complimenten!