Offday voor SSS Klaaswaal

SSS-Groote Lindt, twee ploegen die elkaar de laatste seizoenen vaak tegen komen. De eerste confrontatie van dit seizoen in Zwijndrecht moest in twee delen worden afgewerkt waarbij SSS aan het langste eind trok.Om maar direct met de deur in huis te vallen, vandaag was het Groote Lindt dat met de 3 punten naar Zwijndrecht vertrok.

In de eerste helft waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd en kwamen er nauwelijks echte kansen. Mark de Bie was wellicht in de eerste 5 minuten nog het dichtst bij een goal, maar zijn kopbal miste net enige kracht. De rust werd met 0-0 bereikt.

In de tweede helft min of meer hetzelfde spelbeeld. SSS had iets meer balbezit en Groote Lindt wachtte op zijn kans. In de 53eminuut kwam die ene kans dan ook. Thom Hoogakker liet het net bollen uit een spaarzame goede uitval van Groote Lindt. Nog geen minuut later alweer een goede kans voor Groote Lindt door middel van een scherp uitgevoerde counter maar gelukkig voor SSS ging de mooi uitgevoerde lob over keeper Guus Tieleman via de paal naast het doel van SSS.

SSS probeerde van alles, maar was in zijn acties soms te voorspelbaar om het Groote Lindt moeilijk te maken. In de 64e minuut forceerde Dennis den Haan aan de linkerkant van het veld enige ruimte om een goede voorzet op Mark die Bie af te leveren. De Bie kreeg de voorzet met zijn hoofd goed op het doel, maar ook recht op de keeper. De stand bleef 0-1.

In de laatste 25 minuten werd van alles geprobeerd om de gelijkmaker te forceren, maar Groote Lindt was niet van plan daar aan mee te werken. De defensie van Groote Lindt gaf geen krimp op de aanvallen van SSS die vaak ook enige creativiteit miste. Na 92 minuten was het genoeg en moest SSS toezien hoe Nieuwerkerk zich weer bovenaan de ranglijst heeft gemeld door in en tegen  ’s-Gravendeel met 0-6 te winnen.  LMO profiteerde maar deels van de misstap van SSS door gelijk te spelen (1-1) tegen BZC/Zuiderpark. SSS heeft nu 2 verliespunten meer dan Nieuwkerk en 1 minder dan LMO.

Volgende week valt wellicht de beslissing in de 2e periode. LMO gaat daar aan kop, gevolgd door SSS en het de laatste weken sterk opkomende Rhoon, beide op 1 verliespunt meer. (SSS dient dan wel de gestaakte wedstrijd tegen en bij Zwarte Pijl om te zetten in winst (0-3 met nog 20 minuten te spelen). LMO gaat volgende week naar IJsselmonde, SSS naar Oud-Beijerland en Rhoon naar Nieuwerkerk. De periode wordt derhalve ergens op vreemde bodem binnengesleept. Ook den Bommel maakt nog overigens nog kans op de 2e periode. Zij spelen dinsdag hun inhaalwedstrijd uit bij de IJVV de Zwervers en gaan daarna zaterdag naar Zwarte Pijl.