Ruime overwinning voor Goudswaardse Boys op DRL

Goudswaard – Afgelopen zaterdag boekte Goudswaardse Boys na een aantal magere resultaten een even welkome als verdiende overwinning. Subtopper DRL werd met een duidelijke 5-1 nederlaag terug naar Rotterdam gestuurd.

Nadat Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn een tweetal goede mogelijkheden had laten liggen begon het scoreverloop halverwege de eerste helft gestalte te krijgen. De formatie van scheidend trainer Leo Tol nam na achttien minuten de leiding toen een ingestudeerde hoekschop via Thimo Herrewijnen door Johan Bestebreur werd afgerond: 1-0. Nauwelijks twee minuten later maakte opnieuw Johan Bestebreur er 2-0 van. De rol van Johan Bestebreur was nog niet uitgespeeld, want dankzij zijn onhandige verdedigende actie aan de overzijde jegens Benjamin Martha belandde de bal in de 25ste minuut op de stip. Wilmar Hanst gaf doelman Bryan Huijzers vanaf elf meter geen enkele kans: 2-1.

Twee minuten na de onderbreking was het Jordy Fakkel die de score op aangeven van Thimo Herrewijnen met een droge knal naar 3-1 tilde. In minuut 56 stuurde Wesley van Gijzen aanvaller Jacco Vink diep dievervolgens met een subtiel lobje doelman Hein Wegnerkansloos liet: 4-1. De destijds in de heenwedstrijd in de Rotterdamse Leeuwenkuil uitblinkende Eldrick Cristinawerd door de Goudswaardse defensie deze maal vakkundig geneutraliseerd, hoewel Benjamin Martha na een assist van zijn voet nog wel via de paal naast schoot. Tenslotte maakte Jacco Vink gebruik van de ontstane ruimte en bepaalde de einduitslag op 5-1.