Pingpong zonder winnaar bij Simonshaven tegen NBSVV

Bij Simonshaven had NBSVV drie punten voor het oprapen. Tot enkele seconden voor het einde stond het 0-1, maar in extremis maakte Simonshaven alsnog gelijk. NBSVV verzuimde daardoor comfortabel afstand te nemen van de degradatiestreep.

De wind was een niet te missen factor, die het toch al niet beste spelniveau nog verder drukte. De timing om de bal op te vangen en onder controle te krijgen ging vaker fout dan goed, waardoor drie keer achter elkaar naar dezelfde kleur spelen al een uitzondering was. Daardoor ontstond een soort pingpongwedstrijd, die voor de spelers nog vermoeiend was ook. Steeds drie stappen extra vanwege de wegspringende of overwaaiende bal en dat anderhalf uur lang. Geheel in stijl van de wedstrijd waaide een voorzet van NBSVV-er Harmen Schipper in de 52e minuut over de keeper van Simonshaven in het doel: 0-1. NBSVV kreeg daarna mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar de overtuiging ontbrak in de afronding en eenmaal redde een verdediger van de thuisploeg op de doellijn. Beide ploegen kwamen met een vrije trap nog dicht bij een doelpunt, waarbij NBSVV-keeper Kevin Vermaat zich onderscheidde door een fraaie redding met de vingertoppen. NBSVV zag vervolgens aanvoerder Patrick Ridderhof geblesseerd uitvallen. Zijn ploeggenoot Lucas Kleinjan ging daarna binnen luttele minuten tweemaal op de bon, zodat hij met rood kon vertrekken. Een kwartier lang moest een verzwakt NBSVV het zien te redden. Eigenlijk kon Simonshaven ook toen geen potten breken, maar een uitbraak diep in blessuretijd was toch raak. Via de zoveelste kluts viel de bal achter de verdediging van NBSVV, die het nakijken had en niet meer kon voorkomen dat de thuisploeg op 1-1 kwam.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.