Zeer matig ZBVH wint op de valreep van DRL ( 2-1 )

5 Min Read

Zuid-Beijerland – Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen De Rotterdamse Leeuwen (DRL) op het programma,  voor beide ploegen werd het een duel  om de 5e plaats. ZBVH trainer Rene Milot had opnieuw een plek in de basis ingeruimd voor Jelle Stubenitsky na zijn 2 doelpunten vorige week tegen Simonshaven.

De eerste 25 minuten gebeurde er vrijwel niets , het was allemaal zeer matig wat beide ploegen lieten zien.  Wessel Schouwink  de topscoorder van de Herculianen kreeg de eerste kans echter zijn kopbal ging net naast na een half uur spelen.

Kort daarna opnieuw een kans voor de Zuid-Beijerlanders om op voorsprong te komen , het doelpunt van Jelle Stubenitsky werd afgefloten vanwege vermeend buitenspel , dit tot ongenoegen van wat ze noemen de beste stuurlui staan aan wal ,  volgens hen sloeg de scheidsrechter met zijn beslissing de plank helemaal mis.

De Rotterdamse Leeuwen werden voor het eerst gevaarlijk 10 minuten voor de rust via spits Benjamin Martha ( ex- international van Curacao en oud speler  van o.a.  RBC Roosendaal , Quik Boys , Kozakken Boys, Katwijk , Sc Feyenoord en RVVH)  , de inzet van Martha werd tot corner verwerkt door doelman Sven van den Hoogen.Na misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen werd met een brilstand de kleedkamer opgezocht.

Slechts 2 minuten na de thee kreeg de thuisploeg een penalty na een handsbal in het strafschopgebied , wie anders dan Wessel Schouwink   wist hier wel raad mee en hij schoot koel in de  hoek naast de DRL keeper;  1-0!  ,  al weer de 18e  treffer van Schouwink  in slechts 13 wedstrijden.

Zijn doelpuntenproductie  is niet onopgemerkt gebleven want de spits vertrekt aan het einde van het seizoen naar NSVV en zal  daar de concurrentie aan moeten gaan met Simon van Rheeden.  Een half uur voor tijd gaf Jimmy Andeweg met de buitenkant rechts een prachtige pass naar Jelle Stubenitsky die ineens vrijkwam voor de keeper echter zijn inzet belandde op de paal.Met nog 20 minuten speeltijd mochten Bryan Lodder en Marvin Lems nog invallen en  ritme opdoen , na hun lange afwezigheid worden ze geleidelijk klaargestoomd door  trainer Rene Milot.

Bryan Lodder liet meteen weer zijn verdedigende klasse zien wanneer DRL dreigend werd , een op een is deze jongen misschien wel de beste centrale verdediger in de 4e klasse H.Centrale middenvelder Marvin Lems kreeg kort achter elkaar enkele goede kansen op een doelpunt , o.a. buitenspel weerhield Lems van een treffer in die fase.Zodoende bleef DRL lang en onnodig  in leven en tot groot ongenoegen van alles en iedereen van de thuisploeg  verdween een van richting veranderd wanhoopschot van DRL achter doelman Sven van den Hoogen in de 88e minuut;  1-1 !!

Maar de druiven bleven niet lang zuur voor de Herculianen want het zoet kwam van het hoofd van Marvin Lems die de thuisploeg in de 90e  minuut  alsnog op voorsprong bracht door een hoge voorzet langs de DRL doelman te knikken 2-1 !!   Wat een ultieme beloning voor blessure pechvogel Lems die zich telkens weer terug heeft geknokt uit diverse nare blessures de afgelopen jaren sinds zijn terugkeer van SHO.

Conclusie;  Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Herculianen, wel werd  voor de 4e keer op rij de volle buit binnengehaald.De ploeg heeft zicht stevig genesteld op de 5e plaats en is vrijwel veilig gespeeld met een voorsprong van 15 punten op de gevarenzone met nog 7 wedstrijden te gaan. Wellicht kunnen de Zuid-Beijerlanders  nu zelfs nog een rol gaan spelen als outsider voor de 3e periodetitel nu eerder genoemde sterkhouders geleidelijk weer aan boord terugkeren.

Komende week zal de winnaar van de 2e periodetitel GOZ de gastheer zijn voor ZBVH.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.