Goudswaardse Boys winnen ruim van hekkensluiter Piershil

Foto Sander Schilperoort

Piershil – Op de dinsdagavond vóór Koningsdag 2022 speelde Goudswaardse Boys alvast de uitwedstrijd tegen buur Piershil.

De hekkensluiter van de 4e klasse H trad de middenmoter onbevangen tegemoet en nam na tien minuten volkomen terecht de leiding. Doelman Bryan Huijzers had geen enkele kans bij de vrije trap van Carlos Martinez: 1-0. De formatie van trainer Leo Tol was gedurende de eerste helft niet opgewassen tegen de tomeloze inzet en het enthousiasme van de thuisclub. Doelrijpe kansen vielen er echter aan beide zijden nauwelijks te noteren, zodat het halverwege nog steeds 1-0 stond.

In de rust hadden de Boys kennelijk een Spaanse peper toegediend gekregen, want het spelbeeld veranderde compleet. Nadat in de 48ste minuut Robin Verhoeven al tegen de lat had geschoten was het kort daarop Thimo Herrewijnen die via de binnenkant van de paal de 1-1 liet aantekenen. Na een kleine twintig minuten was er van de Piershilse voorsprong niets meer over. Jordy Fakkel, met een individuele actie, en Robin Verhoeven, met het hoofd, voerden de score op naar 1-3. Tussendoor vond een Piershils doelpunt van David Alexander Bedoya geen genade in de ogen van scheidsrechter Borsboom en trof aan de overzijde een kopbal van Jacco Vink de lat boven keeper Robin Roest. In de slotfase kopte Darwyn Pennock op aangeven van Thimo Herrewijnen Goudswaardse Boys uiteindelijk naar een 1-4 zege.