OSV Oud-Beijerland en ‘s -Gravendeel in evenwicht

5 Min Read

OSV Oud-Beijerland en ‘s – Gravendeel hebben dinsdagavondop sportcomplex ‘Olympia’ de punten eerlijk weten te verdelen. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper wist, in een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk duel, een 1-2 achterstand bij de rust in de tweede helft weg te werken.

Het was ditmaal het team van trainer Sander Willemstijn dat verrassend uit de startblokken kwam. In de tweede minuut al was het Youri Ton, die de bal uit een vrije trap van Maurits Kuiper achter OSV-doelman Donovan Levestone wist binnen te koppen. Een bliksemstart, die de thuisploeg even zichtbaar uit evenwicht bracht. Toch was het in de 5e min. al een inzet van Tim Wiendels, die via de onderkant van de lat (al of niet over de doelllijn) weer het veld in kwam. Vervolgens was het ook Kenzo Sanches, die in de 19e min. na een prima voorzet van Nick van Dijk op doelman Jurre de Ronde strandde. De bezoekers zochten in deze fase veelal de diepte in het spel via de snelle voorwaartsen, waar de OSV-verdedigers veel moeite mee hadden. Uit een zo’n snelle tegenstoot was het Ryan Aarnoudse, die in de 36e min. over de rechterflank goed doorging en met zijn voorzet Dejan Bislimi in staat wist te stellen om van dichtbij de 0-2 binnen te schieten. Maar de tegentreffer volgde al snel. Uit een vrije trap van de zojuist ingevallen Dedier Bos was het Kenzo Sanches, die in de 41e min. knap raak wist te koppen: 1-2. In blessuretijd wist de Gravendeel-doelman met een goede reflex nog een doelkans van Marco van Daalen van dichtbij onschadelijk te maken.

In de tweede helft was de thuisploeg beter bij de les en ging het vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat Kenzo Sanches in de 59e min. de bal alleen voor de doelman nog naast had geschoten, was hij in de 68emin. wel trefzeker.

Uit een voorzet van Dedier Bos kopte hij de bal op fraaie wijze binnen: 2-2. Even leken de bezoekers het onderspit te delven, maar zagen een schot van Dylan de Vroed in de 85e min. door de lat gekeerd worden. Maar ook in de extra 9 minuten kwam er in de stand geen wijziging meer. Gravendeel haalde opgelucht adem.
De Hoeksche Waardse derby verdiende eerlijk gezegd geen verliezer vanavond. Op de inzet van beide teams was immers niets aan te merken. De neutrale toeschouwer kon dan ook met de uitslag wel vrede hebben.

Arbiter Ricardo Warring uit Rotterdam toonde in dit stevige doch sportieve duel slechts gele kaarten aan de Gravendeel-spelers Dejan Bislimi en Zoey Hoogwerf.

Zaterdag 14 mei a.s. speelt OSV op sportpark ‘Bakestein’ tegen Groote Lindt, dat vanavond een nuttige 1-3 overwinning wist te behalen bij FC IJsselmonde, de komende tegenstander van Gravendeel. Runner-up SSS ziet, na de 2-3 overwinning bij VVOR, Rhoon op bezoek komen, dat thuis de punten deelde met Den Bommel, dat op haar beurt zaterdag voor de streekderby op bezoek zal gaan bij de Jonge Spartaan. VVOR ontvangt LMO op ‘De Venhoeve’.
Op zaterdag 21 mei a.s. ziet OSV op sportcomplex ‘Olympia’ De Jonge Spartaan op bezoek komen. Daarna resteren nog slechts de duels tegen koploper Nieuwerkerk (28 mei, uit) en BZC/Zuiderpark (4 juni, thuis).

OSV Oud-Beijerland – Gravendeel 2-2 (1-2): 2. Youri Ton 0-1; 36. Dejan Bislimi 0-2; 42. Kenzo Sanches 1-2; 68. Kenzo Sanches 2-2.

OSV Oud-Beijerland:
Donovan Levestone –– Youri van Ruiven, Wesley Koedam (71. Jurriaan Lindhout), Quinton Burk en Nick van Dijk –– Jordy Westein, Stephan Baaij, Esra Pieters (39. Dedier Bos) en Tim Wiendels (76. Jan Jaspers) –– Kenzo Sanches en Marco van Daalen (71. Dylan de Vroed).

Gravendeel: Jurre de Ronde –– Leon de Jong, Lorenzo van der Heijden, Ronald van Wingerden en Maurits Kuiper (57. Luke Remijn) –– Job van der Vorm, Youri Ton (88. Perrie Huisman), Zoey Hoogwerf (72. Robbie van de Weg) en Kevin Fortuin –– Ryan Aarnoudse en Dejan Bislimi.