SHO onderuit bij Neptunus Schiebroek

7 Min Read
Dinsdagavond werd speelronde 22 afgewerkt met voor SHO de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Het was voor SHO het allereerste optreden in het Familiestadion aan de Hazelaarweg in Rotterdam. Volgens de paar regels in de H.W-bijlage van het AD van maandag j.l. lagen er voor SHO drie punten voor het oprapen in Schiebroek. Maar dat draaide uit op een bittere teleurstelling voor het team van Fakkel.

In vergelijking met de heenwedstrijd op 26 februari zat er bij Neptunus met Ben Spork een andere trainer op de bank en stonden er twaalf andere namen van spelers op het wedstrijdformulier. De helft daarvan begonnen ook aan de wedstrijd. In de basisformatie waarmee SHO startte konden vier andere namen worden aangevinkt ten opzichte van twee-en-halve maand geleden. SHO kwam er al snel achter dat de Rotterdamse kat-in-het-nauw rare sprongen kon maken want al na drie minuten was het 1-0 door een treffer van Jairzinho Balrak, één van de zes ”nieuwelingen”.
Of de snelle treffer de oorzaak was is niet bekend maar SHO werd in deel één zo ongeveer ”kleurenblind” gespeeld door de Rotterdammers die in die fase oppermachtig bleken. Vooral op snelheid werden de afweertroepen van SHO regelmatig geklopt. Aanvallend lukte er bij de Beijerlanders ook nauwelijks iets en de twee voorste pionnen, Tim de Pender en Sander de Heus, konden vrijwel niet in stelling worden gebracht. De boomlange doelman Roosendaal (eveneens een van de andere gezichten bij de Drietanders) hoefde zich in de eerste drie kwartier hoegenaamd niet in te spannen. Dat was met zijn collega Peter Konings aan de overkant wel anders, die kreeg een hele rits hoekschoppen te verwerken en moest een paar maal nadrukkelijk ingrijpen om verdere averij te voorkomen. Een paar minuten voor de rust werd de voorsprong van Neptunus door wederom Jairzinho Balrak verdubbeld. Dat was behoorlijk slikken voor de aanwezige SHO-ers die behoorlijk balend de kantine opzochten en niet op zo’n blamage hadden gerekend. Al zullen spelers en staf er ongetwijfeld ook de pest over in gehad hebben.
Deel twee begon met één verse kracht bij SHO, Jeroen Eikelenboom verving Ferdinand Römelingh als linksachter. Of de invaller nou blij was om juist op die plek zijn opwachting te maken na zijn blessure? Uit tegen Heerjansdam startte hij ook als linksachter en kreeg hij totaal geen grip op zijn tegenstander terwijl hij daarna aan de rechterkant een aantal prima wedstrijden speelde. Hij deed weer zijn uiterste best maar had ook zijn handen vol aan zijn directe tegenstander. Kort voor het einde ging hij weer naar de kant voor Aron van Schaik die als breekijzer voorin ging fungeren.
Maar voor het zover was verzuimde Neptunus om verder uit te lopen door het missen drie, vier opgelegde kansen. SHO ontsnapte bij een inzet die voor het lege doel langs over de achterlijn verdween en bij een schot op de paal waarbij Konings fabuleus redde op de rebound.
In het laatste kwart ging SHO beter spelen en kreeg meer grip. Zo rond minuut zeventig kon Sander de Heus bij de cornervlag de bal nog net binnenhouden en voorgeven op Tim de Pender die bij de eerste paal binnenknikte: 2-1. Het bleek een impuls voor SHO dat voelde dat er nog meer in zou kunnen zitten. Er werden een paar hoekschoppen afgedwongen, die weliswaar niks opleverden maar de gastheren werden er niet geruster op. In blessuretijd kreeg SHO loon naar het werken wat de ploeg in de laatste twintig minuten deed.
Tim de Pender werkte voor de tweede maal de bal acher de 19-jarige doelman van Neptunus. Maar dan in zo ongeveer de allerlaatste seconde moet doelman Peter Konings de bal na een luchtduel lossen, vervolgens lukt het niet om resoluut opruiming te houden waarna Nelson Costa-de Brito voor de Rotterdamse winst tekent en daarmee SHO in rouw dompelt: 3-2. Zo blijkt maar weer dat de ploeg die op de nominatie staat om te degraderen toch in de slotfase van het seizoen nog kan verrassen en zelfs met nog vier tegenstanders uit het rechterrijtje te gaan ook nog kan ontsnappen aan rechtstreekse degradatie.
Waar SHO in de duels met Terneuzense Boys en Neptunus-Schiebroek min of meer op vier punten had gerekend bleef de teller op nul steken met een elfde plaats, nog net in veiligheid, op de ranglijst.
SHO krijgt nu nog vier tegenstanders waar het niet al te prettige herinneringen aan heeft voor wat betreft de behaalde resultaten in het recente verleden. Zaterdag eerst naar Kloetinge. In de laatste vijf volledig uitgespeelde seizoenen won SHO slechts eenmaal op het Wesselopark. In het seizoen 2015/16 werd het 0-2. De overige vier wedstrijden gingen verloren. Misschien helpt het dat de komende wedstrijd formeel een thuiswedstrijd voor SHO is. In eigen huis won SHO eenmaal, 2016/17: 5-1 en speelde tweemaal gelijk, 2014/15: 2-2 en 2017/18: 1-1. In de overige vier onderlinge duels bleek Kloetinge de sterkste. Laten we hopen dat het zaterdag meezit voor de wit/zwarten!
Opstelling SHO:
Peter Konings; Mischa Bal, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Kevin Angel; Sander de Heus, Tim de Pender.

Wissels SHO:
46’ Jeroen Eikelenboom voor Ferdinand Römelingh
70’ Bart van Eck voor Mischa Bal
88’ Aron van Schaik voor Jeroen Eikelenboom

Doelpunten:
03’ 1-0 Jairzinho Balrak
40’ 2-0 Jairzinho Balrak
70’ 2-1 Tim de Pender
90+2’ 2-2 Jairzinho Balrak
90+3’ 3-2 Nelson Costa-de Brito

Kaarten:
Scheidsrechter Gyuri Takacs uit Bergschenhoek had gele kaarten voor Sander de Heus en Ingmar van Bruggen van SHO en Cas Roosendaal van Neptunus-Schiebroek Assistent-trainer Barry van Ostaay van de Rotterdammers kreeg tweemaal geel, dus rood in de eerste helft.

14-05-2022 SHO – Kloetinge
Hoewel het voor de competitieleider van de KNVB een thuiswedstrijd is voor SHO wordt de wedstrijd gespeeld op het Wesselopark in Kloetinge.