Dauwtrapwandeling op Hemelvaartsdag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto HWL

Op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei 2022 organiseert Het Hoeksche Waards Landschap  een vroege dauwtrapwandeling van ongeveer 8 kilometer.

De tocht start bij het ochtendgloren om 05.00 uur en begint met een symfonie van vogelgeluiden. Via het oostelijk en westelijke tunnelbos lopen we naar de Heinenoordse zomerlanden waar we de griendcultuur nader beschouwen.Vervolgens gaan we langs het haventje van Heinenoord en volgen we grotendeels buitendijks de Oude Maas tot aan Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt waar we op het ontbijt worden verwacht. Onderweg zullen natuurgidsen van HWL verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de ontwikkelingen van het landschap.

De tocht gaat grotendeels over onverharde paden door bos, grienden en langs akkers. Het is verstandig om stevige, liefst waterdichte, schoenen of laarzen te dragen. De tocht duurt in totaal ongeveer drie uur.

De gidsen laten enkele auto’s achter bij Klein Profijt. Na de tocht worden de chauffeurs hiermee weer naar hun voertuig gebracht. De chauffeurs halen daarna hun passagiers bij Klein Profijt op.

Datum en tijd: 26 mei 2022, 05.00 uur

Startpunt: Einde Boonsweg Heinenoord (bij de natuurbegraafplaats en het voormalig hoofd Barendrechtse brug )
Eindpunt: Klein Profijt, Zalmpad 11, Oud-Beijerland
Kosten (inclusief ontbijt): €7,50 voor leden HWL en €12,50 voor niet-leden.

Aanmelden: via mail [email protected] o.v.v.:
-voor- en achternaam deelnemer(s)
-telefoonnummers en/of e-mailadressen deelnemer(s)
-wel of geen lid HWL (apart vermelden a.u.b.)

Inschrijving: je bent ingeschreven wanneer je het vereiste bedrag hebt overgemaakt op de bankrekening waarvan je het nummer ontvangt na aanmelding.
Bijzonderheden: minimum leeftijd is 10 jaar, maximum aantal deelnemers: 35.
Uiterste aanmelddatum: 23 mei 2022

Voor eventuele vragen: Aad Bruijnzeel tel. 06 12 286 286

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.