Korbatjo onderuit bij Keep Fit in Roosendaal

3 Min Read

Roosendaal – Zaterdag 15 mei speelde Korbatjo de tweede veldwedstrijd na de zaalcompetitie bij Keep Fit uit Roosendaal. Bij winst zou Korbatjo zich belonen met een veilige positie in de middenmoot van poule 2G. Eerder dit veldseizoen werd er thuis nipt met 16-15 gewonnen, dus de Beijerlanders wisten op deze warme lentedag wat hen te doen stond.

Korbatjo opende de score met een benutte vrije bal door Rikkert Huisman. Hierop volgde direct een antwoord van Keep Fit waardoor het 1-1 kwam te staan. In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op, want door treffers van Abe Lorenz en Rikkert Huisman kwam de stand op 3-3. Vervolgens kwam de Hypotheker/Detalis formatie door drie mooie afstandsschoten op een voorsprong van 3-6. Helaas kon Korbatjo deze marge niet uitbouwen of behouden, integendeel, halverwege de eerste helft kwam de kentering. Keep Fit deed er letterlijk en figuurlijk een schepje bovenop en ging ruim over Korbatjo heen, waardoor er een tussenstand van 11-7 op het scorebord kwam te staan. Vijf minuten voor rust maakten Abe Lorenz en Carlo van Veen ieder nog een doelpunt, waardoor het verschil werd teruggebracht tot twee. Met een 11-9 ruststand was alles nog mogelijk.

Tijdens de rust benadrukte coach Marcel Versteeg nog een keer dat het team niet teveel bezig moest zijn met overige factoren, zoals de warmte en de duels met de tegenpartij.

Na de thee scoorde Rikkert Huisman de aansluitingstreffer (11-10). Ook Keep Fit bleef mee scoren en er volgde een 13-12 tussenstand. Korbatjo bleef ervoor strijden maar Keep Fit kreeg vleugels en via  afstandsschoten kwam men op een 17-14 voorsprong. Coach Versteeg bracht Alex de Reus in bij het aanvalsvak in de hoop het gat te kunnen dichten, maar dit mocht helaas niet baten. De thuisploeg overtrof zichzelf en bleef er lustig op los scoren. Net voor het eindsignaal noteerden Abe Lorenz en Alex de Reus nog een treffer, waardoor de eindstand op 21-16 werd bepaald.

Door deze nederlaag bewijst Korbatjo zichzelf een slechte dienst en moet men naar onderen blijven kijken. Volgende week wacht Atlas in Zeeland. Deze ploeg staat weliswaar maar één plaats boven Korbatjo, maar wel met vier punten meer op een veilige 4e plaats. De Beijerlanders zullen er desondanks alles aan gaan doen om de punten mee naar huis te nemen.

Doelpuntmakers Korbatjo: Rikkert Huisman 6x, Abe Lorenz 4x, Carlo van Veen 2x en Anne van Nes, Anja Lander, Alex de Reus en Ruby Vermaas allen 1x