Worden de Rebound Meiden X12 Under 12 jaar vanmiddag kampioen ?

0
401

Vandaag zal er in ’s-Gravendeel in de sporthal De Schenkel een beslissende wedstrijd gespeeld door de Basketball Vereniging Rebound Meiden X12 Under 12 jaar.


Nog géén 3 jaar geleden leek het erop dat er door géén instroom van jeugd de basketball vereniging Rebound geen toekomst meer zou hebben.Maar door een enthousiaste inbreng van jeugdtrainers uit de eigen vereniging, maakte de vereniging grootte stappen, richting een volwaardige vereniging waar we nu staan. De vereniging is weer zo hard gegroeid dat de Sporthal bij trainingen op maandag en vrijdagavond weer helemaal gevuld is met actieve Clubleden.

De vereniging bereikt een bijzondere mijlpaal; Rebound bestaat deze zomer 45 jaar! Daar zijn we trots op.De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de jeugdafdeling van de club nieuw leven in te blazen… en met succes!
We hebben verschillende jeugdteams en zijn nog steeds groeiend. Ook het herenteam is versterkt met verschillende
nieuwe spelers.

De instroom van jeugd de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat er inmiddels 2 jeugd teams actief zijn, bij zowel de jongens als de meiden. Beide teams hebben inmiddels een basis-team met voldoende wisselmogelijkheden en mensen op de bank.
Uniek aan het dames team is toch wel dat vele andere verenigingen niet zo ver zijn, dat er überhaupt een volwaardig damesteam gevormd kan worden.Veelal werd het seizoen gespeeld tegen gemengde of uit jongens bestaande teams van de tegenpartij.

Een ongekende luxe dus.

En daar waar volgende week de Jongens Under 12, een alles beslissende wedstrijd spelen om het Kampioenschap, kunnen vandaag de meiden van Rebound Under 12 al Kampioen worden. Een prachtige prestatie, wetende waar de teams gemengd vandaag komen en door hard te trainen en inbreng van vriendjes en vriendinnen en klasgenoten nu inmiddels om het Kampioenschap kunnen spelen.

Ook een pracht gegeven is toch wel dat tijdens de Covid periode er stug is doorgetraind op het terrein van AZC te ’s-Gravendeel.
Op dit terrein hebben we van de basketbal faciliteiten gebruik mogen maken, om zo aan de skills voor alle teams te kunnen blijven werken.

Vanmiddag heeft het Rebound Meiden Team Under 12 alles in eigen hand om Kampioen te worden, aangezien de concurrent deze zaterdagmorgen niet heeft weten te winnen in hun thuiswedstrijd.

Het kan dus een prachtige middag worden voor de altijd strijdende en , voor elkaar, hardwerkende meiden van Basketball Vereniging Rebound Under 12.

Wedstrijd:
Rebound X12 Under 12 – Cady ’73 X12 Under 12

Datum: 21-05-2022
Aanvang: 16:15 uur
Locatie: Sporthal De Schenkel


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.