Ruime zege voor Goudswaardse Boys bij buurman NBSVV

Foto Sander Schilperoort

Nieuw-Beijerland – Afgelopen zaterdag eindigde de laatste officiële streekderby in de geschiedenis van Goudswaardse Boys in Nieuw-Beijerland tegen NBSVV in een ruime 2-4 zege.

Vanaf het begin trok de formatie van trainer Leo Tol ten aanval. Na zeven minuten verscheen Goudswaarder Thimo Herrewijnen oog in oog met NBSVV-doelman Kevin Vermaat, die bekwaam redde. Twee minuten later profiteerde aan de overzijde Patrick Ridderhof van slordig Goudswaards verdedigingswerk en zette de thuisclub simpel op voorsprong: 1-0. Halverwege de eerste helft ontsnapte NBSVV aan de gelijkmaker toen verdediger Stefan Hokke op de doellijn redding bracht na een kopbal van Jacco Vink tegen de paal. In de 39ste minuut kon diezelfde Jacco Vink eenvoudig binnentikken na een misverstand in de NBSVV-defensie en was het alsnog gelijk: 1-1.

Na de thee drongen de Boys wat meer aan en kwamen na een kwartier op voorsprong toen een vrije trap van Goudswaarder Bart Dam ongelukkig, maar wel fraai, door verdediger Carlo Boender achter zijn eigen keeper werd gewerkt, 1-2. In een tijdsbestek van nauwelijks tien minuten breidden de bezoekers door treffers van Thimo Herrewijnen en Darwyn Pennock de voorsprong uit en stond het in de 70ste minuut 1-4. Kansen op een hogere score waren zeker aanwezig, maar de gasten sprongen er slordig mee om. Met nog tien minuten op de klok stelde de arbiter de thuisclub in staat om de score een draaglijker aanzien te geven door een onschuldige ingreep van Goudswaardse Boys-verdediger Johan Bestebreur op William Benard te bestraffen met een penalty. Vanaf elf meter liet Pieter Vogelaar doelman Bryan Huijzers kansloos: 2-4.