Amerikaanse Aikido grootmeester Corky Quakenbush op bezoek in Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Aikido Seminar persberichtKLAASWAAL –  Van 20 tot en met 25 juni heeft Stichting Randori in Klaaswaal met gepaste trots de Amerikaanse Aikido grootmeester Corky Quakenbush ontvangen. Quakenbush gaf verschillende workshops en masterclasses in zijn eigen visie op Aikido: AikiLab.

Het opvallende van deze visie is dat de focus, in plaats van op vechttechnieken, juist ligt op de kracht van níet vechten. De deelnemers hebben veel ideeën en inspiratie opgedaan en daarnaast ook veel plezier gehad. “Het was ontzettend leerzaam en een grote eer om deze masterclass bij te kunnen wonen. Quakenbush is een begrip en heeft ons allemaal aan het denken gezet over hoe we weer een stapje verder kunnen in onze sport”, aldus een van de deelnemers.

Naast ervaren Aikidoka’s, konden ook mensen met minder of geen ervaring meedoen aan de workshops. Ook voor hen was het principe van ‘de zachte weg’ een eyeopener en voor sommigen aanleiding om zich verder in Aikido te verdiepen.

Na Klaaswaal vliegt Quakenbush door naar Londen, waar hij zijn Europese tournee zal voortzetten.

Meer informatie over aikido lessen bij Randori is te vinden op www.randori.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren