GOZ verzuimt Bolnes enkeltje 5e klasse te geven….

9 Min Read
Vandaag de voorlaatste wedstrijd van deze competitie, seizoen 2021-2022, voordat het “toetje” (de na-competitie) gaat beginnen. De Oranje-Zwarte brigade van trainer Pascal van den Hoek moest afreizen naar Ridderkerk, om precies te zijn: Ridderkerk-Bolnes.

Op Sportpark Bolnes, waar de tijd 80 jaar lijkt te hebben stilgestaan(!), moest er weer met een aangepaste opstelling worden gespeeld. Veel blessures, groot en klein, enkele vakantiegangers etc, zorgden ervoor dat de “halve” JO19, het 3e en het 4e elftal van GOZ moesten worden “leeggetrokken” om genoeg spelers op het formulier te krijgen.
Wat bijvoorbeeld te denken van het oproepen van “Good Old Arnold Coppens”???

De debutant van vorige wedstrijd, Joris Seip, mocht zelfs vandaag beginnen in de basis (en deed dit niet onverdienstelijk). Ook was er weer een basis-plaats voor de “senioren”, Maurice Zuidijk en Ricardo Helderop. Met name de laatstgenoemde zou zijn basisplaats extra glans geven…. (Later meer).

Het team van Pascal van den Hoek is de laatste weken dus aan het “kwakkelen”. Na de winst op WCR waarbij de 4e plaats is/werd veiliggesteld, lijkt de “puf” er een beetje uit. En dat is jammer.
Vorige week werd er al, onnodig, verloren van degradatie-kandidaat Simonshaven en vandaag zou het ook weleens een pittig potje kunnen worden tegen Bolnes (dat ook strijdt tegen degradatie).

Iets na half 3 floot scheidsrechter Van Dam voor het begin van de wedstrijd en nog geen 20 seconden later floot hij opnieuw…….

Het was GOZ dat direct vanaf de aftrap de bal naar voren speelde. Spits Ricardo Helderop gebruikte zijn sterke lichaam goed en stond plotsklap 1 op 1 voor de keeper. De “oude vos” bleef kalm en scoorde zo binnen 16 seconden de 0-1 voor GOZ. NB. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het snelste doelpunt van deze competitie, in ieder geval voor GOZ.

Een droomstart voor GOZ.

Helaas kon GOZ hier maar 5 minuten van genieten want in de 6e minuut viel al de gelijkmaker.
Een overtreding op een Bolnes-speler waarbij de scheids de voordeelregel (goed) toepaste. De verdediging van GOZ lette even niet op en de bal lag achter doelman Ryan Wemmers.

In het vervolg enkele mogelijkheden voor GOZ via Victor Boere (lobje) en Valentijn Verweij (keeper net op tijd), een “opstootje” tussen de nr. 20 van Bolnes en Ricardo Helderop (gesust door de scheids) en een “aanslag” door Sem Bijvoets op ploeggenoot Bjarne Hagendoorn (bal knetterhard in het gezicht van Bjarne). Maar doelpunten??? Helaas niet.

Dan is er in de 24ste minuut, ineens, een counter van Bolnes. De bal kan vanaf de achterlijn worden teruggelegd op de nr. 20 van Bolnes die “vogelvrij” staat…… Het is voor hem dan ook niet moeilijk om de bal achter doelman Ryan Wemmers te schieten. 2-1 voor Bolnes.

Op dat moment totaal onnodig en onverdiend maar wel een feit.

De nr. 20 van Bolnes blijkt niet alleen te kunnen scoren maar is ook een (hoe zeg je dat in mooi Nederlands?) “Pain in the Ass”. Was hij eerst al “bezig” met Ricardo (opstootje), in minuut 34 haalt hij Maurice Zuidijk van achter neer met een (te late) tackel. De scheids toont hem hiervoor de gele kaart.

In de 39ste minuut is er weer een van de spaarzame aanvallen van Bolnes. Maurice Zuidijk “dwingt” de aanvaller naar de buitenkant echter wanneer de aanvaller schiet, toucheert Maurice de bal licht. Hierdoor is doelman Ryan Wemmers kansloos en staat de 3-1 op het scorebord.
NB. Op dat moment speelt GOZ tegen 10 man van Bolnes. Een speler van Bolnes heeft het veld verlaten en gaat onder begeleiding van “iemand” weg. Er doen 2 verhalen de ronde. De speler heeft een bloedneus en is daarom “weg”, het andere “verhaal” is dat de speler “boos” van het veld is weggelopen vanwege constant commentaar vanaf de bank van Bolnes…… Wie het weet mag het zeggen?

Met een 3-1 ruststand zoeken beide teams de kleedkamers op.

In de rust wisselt GOZ 2 man.
Joris Seip en Victor Boere worden gewisseld voor Arnold Coppens en Rick Jeanson.
Trainer Pascal van den Hoek neemt hierbij wel een risico. Jeanson is namelijk net hersteld (of bijna hersteld) van een hamstringblessure. Misschien is het om te zien of Jeanson een helftje aan kan…

GOZ begint furieus aan de 2e helft. De eerste 5 tot 10 minuten spelen zich dan ook alleen af op de helft van Bolnes. GOZ probeert het wel maar Bolnes houdt goed stand. GOZ moet hierbij wel oppassen voor counters van Bolnes. Een doelpunt van GOZ (Ricardo Helderop) wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 64ste minuut wisselt GOZ een volgende maal. Rick Jeanson verlaat (weer) het veld en maakt plaats voor Sem Renirie. NB. Een wissel uit “voorzorg”. Jeanson voelde toch weer spanning in de hamstring.
Een minuut later de volgende wissel. Julian van Es wordt gewisseld voor Vincent Laats. Ook een wissel uit voorzorg: Laten we zeggen dat de “mond” van Julian beter werkte dan zijn “voeten” oftewel hij stond op de “nominatie” om een gele kaart te krijgen van de scheidsrechter…..

De wedstrijd hobbelt door. Bolnes koestert de 3-1 voorsprong. Winst is immers voor Bolnes van levensbelang in de strijd tegen degradatie. Alle trucjes en foefjes worden gebruikt.
En GOZ? GOZ probeert het wel maar de scherpte ontbreekt……. Tot…..

2 minuten voor tijd.
Een bizarre situatie voor het doel van Bolnes. Binnen 10 seconden wordt het doel van Bolnes “getest”. Bal op de paal, op de lat, weer op de paal en vervolgens nogmaals de lat….. Maar IN de goal…… net niet dus.

Maar dan is er nog de scheids……….. In deze onoverzichtelijke situatie heeft hij een overtreding gezien door een speler van Bolnes en wijst hij, gedecideerd, naar de stip.

Penalty GOZ.

De “kans” voor GOZ om de wedstrijd (nog even) spannend te maken. Er zal immers nog zeker een minuut of 5 blessuretijd bij komen. Een resultaat zit er dus nog wel in……. Maar dan zal de penalty wel omgezet moeten worden in een doelpunt.

Valentijn Verweij “claimt’ de bal op en zet zich achter de bal. Zijn aanloop is kort….
Helaas voor hem (en GOZ) kiest hij dezelfde hoek als de keeper en deze stopt de penalty.
Zo blijft het dus 3-1 voor Bolnes

Toch zou GOZ de 3-2 nog maken. Dik in blessuretijd laat aanvoerder Mike in ‘t Veld een prima schot los van een meter of 20. De keeper kan de bal nog wel keren maar de rebound is voor (broer) Rick in ‘t Veld. Met een kopbal passeert hij de keeper van Bolnes en zo is het dan 3-2.

Helaas is de tijd tekort voor GOZ om ook nog de 3-3 te maken en wanneer de scheidsrechter na 6 minuten blessuretijd affluit, blijven de 3 punten in Ridderkerk en druipen de GOZ-spelers af richting de kleedkamer.

De 2e nederlaag op rij (tegen een degradatie-kandidaat) voor GOZ.
Volgende week de laatste, officiële, competitie-wedstrijd. Thuis tegen Zinkwegse Boys.
De nr. 3 van deze competitie. Een derby ook.