’Smulfietsen 2022‘, een heerlijke fietstocht door de Hoeksche Waard!

0
1141
Vertrek vanaf ‘Stichting Samen Circulair’. - Foto PR

Op zondag 12 juni organiseerde Rotary Club Hoeksche Waard voor de derde keer ‘Smulfietsen’.

‘Smulfietsen’ is een fiets toertocht door de prachtige Hoeksche Waard waarbij Rotary Hoeksche Waard het nuttige (geld inzamelen voor het goede doel) met het aangename, (smullen van lokale lekkernijen engenieten van het prachtige Hoeksche Waardse landschap op de fiets) combineert.

Bij de start ontving iedereen een goodybag met onder meer een bidon van Evides Waterbedrijf, een zakjeHoeksche Chips, de Smaakmagazine en informatie van lokale producenten. Na de start, die om 14.00 uur plaatsvond vanaf de locatie waar ‘het doel’ gevestigd is (Albert Einsteinstraat), vertrokken 110 fietsers naar diverse ‘smulpunten’.

Het aantal deelnemers was weer aanzienlijk.

Mede dankzij het prachtige weer, de inzet van sponsoren, vrijwilligers en de smulpunten, is het wederom eengeweldige dag geworden. De smulpunten waren o.a. gesitueerd bij één van de Rotaryleden in de tuin, waar de heerlijke aardbeien van Van Herk Fruit geproefd konden worden.

Langs het Jack Dawson Green Pad werd door Bio aan Huis biologisch fruit en snoepgroente aangeboden. In de tuin van de protestantse kerk Maasdam, was ds. Marianna van de Graaf gastvrij en serveerde lekkers van De Oude Bakkersschuur en koffie van de Hoeksche Branders.

Hoeksche Zuivel was dit jaar ook weer gastvrij door voor elke deelnemer hun eigen ijs te scheppen. Ook Weiderund had de deuren geopend voor de deelnemers die ontvangen werden met brood van Bakker Bussing,belegd met heerlijke vleeswaren van Weidenrund. Het Actief College schonk verse tomatensoep aangeboden door Soupy.Na afloop was er een mogelijkheid om na te genieten met heerlijke pizzapunten en een drankje.

De opbrengst van rond € 2000,- gaat naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor

‘Stichting Samen Circulair Hoeksche Waard’ in Oud-Beijerland om een fiets reparatiewerkplaats in te kunnen richten. De Stichting kan een extraatje goed gebruiken en op deze manier hoopt Rotary Hoeksche Waard haar steentje hieraan bij te kunnen dragen.

‘Stichting Samen Circulair’ is opgericht om in de Hoeksche Waard een ambachtscentrum te ontwikkelen waar ingezamelde goederen van de milieustraat worden gerepareerd, opgewaardeerd en opnieuw verkocht. Naast het redden van spullen vinden zij het ook belangrijk om een werkplek te bieden aan mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 

www.samencirculairhw.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.