Weekmarkt in Oud-Beijerland viert 65-jarig jubileum

0
276
Foto Markt Oud-Beijerland

De weekmarkt in Oud-Beijerland bestaat maar liefst 65 jaar en is nog even levendig als altijd! Vandaag staat er een kraam met allerlei foto’s die de geschiedenis van de markt tonen. De Historische Vereniging Oud-Beijerland heeft hieraan meegeholpen. Voor kinderen zijn er 2 speurtochten over de markt, die samen met de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn bedacht. Vanmiddag reikt wethouder Paul Boogaard mooie prijzen uit op de jubilerende markt.

Feestelijke spaaractie
Om het jubileum te vieren, kunnen bezoekers meedoen met een spaaractie. Elke maand mogen 2 prijswinnaars voor 65 euro winkelen op de markt. Wethouder Paul Boogaard deelt vandaag om 15.00 uur 7 hoofdprijzen uit, waaronder cadeau- en dinerbonnen en een reischeque. Verschillende ondernemers in het centrum van Oud-Beijerland hebben deze prijzen aangeboden.

Verse producten en leuke aanbiedingen
De markt is altijd een belangrijk onderdeel op de woensdag in Oud-Beijerland. De kramen staan midden in het oude karakteristieke centrum in de West- en Oost-Voorstaat. Ze verkopen veel verse seizoensproducten en unieke specialiteiten. Vaak zijn er leuke aanbiedingen. Wekelijks komen er vele bezoekers voor kaas, groente, fruit, vis, kip, snoep, maar ook voor kleding, huishoudelijke artikelen, dierenvoeding. En natuurlijk voor de gezelligheid.

Gezellige drukte in centrum
De winkeliers en horecaondernemers in de buurt profiteren van de gezellige drukte, wanneer bezoekers daarna nog even wat drinken, lunchen of winkelen in het centrum. Sinds kort zijn de bibliotheek en de Historische Vereniging te vinden in het vlakbij gelegen Oude Raadhuis aan de Waterstal. Dat is gelijk een bezoekje waard voor wie toch in de buurt is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.