Zaterdag 2 juli kijk- en inloopdag (gebiedsfonds) Windpark Spui

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Ondergaande zon boven het Gors & Spui in Nieuw-Beijerland . Molen de Swaen en de windmolens langs het Spui. - Foto Jacob Haan

Langs het Spui tussen Nieuw-Beijerland en Piershil ligt Windpark Spui. Het windpark bestaat uit 5 windturbines, die per jaar voor ruim 24.000 huishoudens duurzame energie opwekken. Vanuit het windpark is er ook een gebiedsfonds opgericht, om een deel van de opbrengst van het windpark ten goede te laten komen aan de omgeving. Op zaterdag 2 juli organiseren wij van 10.00 tot 13.00 uur bij ons op locatie (Spuiweg in Nieuw-Beijerland) een kijk- en inloopdag met onder meer informatie over dit gebiedsfonds. Tijdens deze bijeenkomst is een aantal medewerkers en het bestuur van de stichting aanwezig om u te informeren en uw vragen te beantwoorden.

Bijdrage uit gebiedsfonds

Per jaar, en gedurende de exploitatie van het windpark (minstens 15 jaar), wordt er € 21.000,- in het gebiedsfonds gestort. Verenigingen, stichtingen, organisaties en groepen omwonenden kunnen een beroep doen op het fonds voor een bijdrage aan een activiteit of actie die de fysieke leefbaarheid, de natuur, het landschap verbetert of energiebesparing oplevert. Het fonds is ondergebracht in een stichting met een onafhankelijk en zelfstandig bestuur. Zij beoordelen alle aanvragen. 

Wilt u meer weten over het gebiedsfonds, de beheerstichting of een aanvraag doen?

Kom dan naar onze kijk- en inloopdag op zaterdag 2 juli. U bent van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom op onze locatie aan de Spuiweg in Nieuw-Beijerland.

Een aantal van onze medewerkers en het bestuur zijn aanwezig om informatie te geven, uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het indienen van een aanvraag.

Korte rondleiding
Het is ook mogelijk om die dag uitleg te krijgen over de turbines, inclusief een kijkje in een turbine. Vanwege de veiligheid kan dat alleen in kleine groepen, er is dus maar beperkt plek. Elk heel en elk half uur is er een rondleiding. Wilt u een rondleiding volgen? Mail dan naar [email protected]. Geef in uw mail aan hoe laat u de rondleiding wilt volgen en met hoeveel personen u in totaal aanwezig bent. Plekken worden toegekend op volgorde van aanmelding.

Wij zien u graag op 2 juli!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.