Vrijmarkt IKC de Wereld levert 400 euro op voor Oekraïnse vluchtelingen in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto IKC de Wereld

Oud-Beijerland – Zo’n 30 koopmanlieden, kinderen en ouders, waren woensdag op  De Wereld op Noord druk in de weer om hun waar te verkopen. Speelgoed, kleding, zelfgemaakte stripboeken, cupcakes, limonade, popcorn, boeken en eigen gekweekte planten. Het ging allemaal vlot van de hand op de gezellige en druk bezochte vrijmarkt. De gehele omzet was ten bate van lokale Oekraïnse vluchtelingen. Het leverde het prachtige bedrag van 400 euro op.

John Staps, directeur van IKC de Wereld: “Onze kinderen willen een bijdrage leveren. We leren hen dat je soms meer kunt doen dan je denkt. Zo hebben we in de bovenbouw de leerlingen laatst geleerd hoe je via Amnesty International online petities kunt tekenen en dus je stem kunt laten horen. Iedere bijdrage is van belang. Zo ook deze vrijmarkt. Niet alleen de opbrengst maar juist ook het actief inzetten voelt goed. In overleg met  collega’s van de Hoeksche School, die in De Wurf in Piershil de kinderen opvangen, zal er iets tastbaars voor worden gekocht.”

Foto IKC de Wereld

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren