Open Imkerij Dagen bij Totalis Naturales

0
197
Foto PR

Strijen – Op 9 en 10 juli zijn de Open Imkerij Dagen. Ook Totalis Naturales doet hieraan mee. Op zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op allebei de dagen zijn er verschillende activiteiten voor klein en groot.

De afgelopen jaren heb je al kennis kunnen maken met de imkerij, bijen en het werk van de imker.Dit jaar gaan we tijdens deze open dagen meer vertellen over de verschillende Bijenproducten. Natuurlijk vertellen we ook weer over honing en die mag je natuurlijk proeven. Er wordt gefluisterd dat we de leukste honingproeverij van de Hoeksche Waard hebben.

Het hoofd onderwerp is dit keer de verschillende bijenproducten en wat je er allemaal mee kunt doen. We vertellen over verschillende toepassingen van bijenwas, propolis, pollen en bijvoorbeeld ook over koninginnengelei. Bijen maken namelijk niet alleen honing maar ook andere prachtige bijenproducten.

Op zaterdag kun je alle bijenproducten komen bekijken, aanraken en er heel veel informatie over krijgen. Er is zoveel veel meer te vertellen over honing dan alleen de smaak. Met honing kun je namelijk ook mede maken. Mede is de oudste wijnsoort ter wereld, uiteraard gemaakt van de lekkerste honing. De Noormannen noemden dit godendrank. Kom verschillende soorten mede proeven en ontdek tevens de verdere mogelijkheden van het gebruik van honing.

Op zondag is er de mogelijkheid om zelf iets te maken met bijenwas. Bijenwas is een natuur product en er zijn verschillende soorten bijenwas, de één geschikt voor het maken van cosmetica, een andere geschikt voor het maken van kaarsen. Leer wat de verschillen zijn en maak tegen een kleine vergoeding zelf iets van bijenwas wat je goed kunt gebruiken in het dagelijks leven.

 

Wil je meer weten over imkeren en bijen in het algemeen? De jagende imker kan je van alles vertellen over honingbijen, wilde bijen en bijenproducten. Graag tot ziens tijdens de open imkerij dagen  op 9 en 10 juli op de Oudendijk 47 te Strijen

www.totalisnaturales.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.