MP Motorsport uit Westmaas behaalt belangrijke punten voor het F2 kampioenschap

Silverstone (UK), JUL 01-03 2022 - British Grand Prix at Silverstone. Clement Novalak #12 MP Motorsport. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Felipe Drugovich en MP Motorsport hebben goede punten gehaald in de zevende ronde van het Formule 2 kampioenschap. Tijdens de eerste race op zaterdag, door een regenbui op een erg nat circuit, finishte Drugovich vijfde. Teamgenoot Clément Novalak begon op de zevende positie, en eindigde met wat mooie inhaalacties 13e.

De race op zondag had andere omstandigheden, waarbij het droog en zonnig was. Met een late inhaalactie in de laatste bochten op het circuit van Silverstone, behaalde Drugovich de vierde positie. Novalak was goed bezig en onderweg naar punten, helaas had hij aan het einde van de race vrij weinig rubber over op zijn banden waardoor hij, net als op zaterdag, 13e finishte.

Felipe Drugovich leidt het kampioenschap met 42 punten, het team uit Westmaas leidt het kampioenschap met een verschil van 26 punten.

Formule 3

Het Formule 3 team was net als het F2 team ook in Silverstone aanwezig. Helaas kon Alex Smolyar dit weekend niet rijden vanwege problemen met het Engelse visa systeem. Filip Ugran nam zijn positie over. Ugran had ruim een half jaar niet in een Formule 3 auto gereden, maar zette desondanks een goede race neer op zondag waar hij 19eeindigde. Zaterdag finishte hij als 23e.

Beide races waren droge races voor de Formule 3, vergeleken met de zaterdag van de Formule 2. Caio Collet was op weg naar een podiumplaats, maar werd in de laatste ronde ingehaald waardoor hij vierde eindigde. De race op zondag verliep vlotter dan de zaterdagrace, waar hij buiten de punten als 11e eindigde. Kush Maini had een goede race op zaterdag waar hij vierde finishte, maar een teleurstellende zondagrace waar hij achter Ugran als 20steeindigde.

Zowel het Formule 2 als Formule 3 team rijdt volgende weekend in Spielberg, Oostenrijk, waar ze weer samen met het Formule 1 kampioenschap rijden.