Duurzaam, samen, sterker!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland ontwikkelt zich als een dorp waar duurzaamheid altijd onderdeel is van wat wij doen. “Voor welk vraagstuk of uitdaging wij ook staan, wij schuiven de rekening niet door naar volgende generaties. Ons uitgangspunt

is CO2 uitstoot te verminderen en daarmee ons steentje bij te dragen aan de wereldwijde doelstelling”, aldus Piet van Leenen, wethouder duurzaamheid.

Kans

Wethouder Van Leenen: “Wij zien in duurzaamheid een grote kans om samen met inwoners, bedrijven en partners te waarborgen, dat ook toekomstige generaties in hun behoeften kunnen voorzien. Daarmee leggen we een fundament voor de toekomst van een innovatief, sterk en zelfredzaam Oud-Beijerland”.

Online Duurzaamheidspagina

Oud-Beijerland vindt duurzaamheid belangrijk en wil zo snel mogelijk energieneutraal zijn. Dat redden we echter alleen als zoveel mogelijk inwoners en ondernemers meedoen! Daarom heeft de gemeente een website gelanceerd om informatie te delen. Er gebeurt al veel op het gebied van duurzaamheid. Alle informatie over wat we zelf doen en inspiratie over wat u kunt doen, vindt u op deze speciale duurzaamheidspagina. www.oud-beijerland.nl/duurzaamheid

Burgerpanel Duurzaamheid

Eind 2017 hebben 175 respondenten meegedaan aan het Burgerpanel. Een onderzoek naar kennis, houding en gebruik van duurzaamheidstoepassingen in koopwoningen. De resultaten van het onderzoek zijn op 19 februari gedeeld met een aantal inwoners die mee hebben gedaan aan het Burgerpanel. Uit het onderzoek kwam de volgende analyse: 

  • Duurzaamheid is een belangrijk thema dat vooral draait om energiezuinigheid en afval.
  • Het verbeteren van duurzaamheid is voor huizenbezitters vooral een kwestie van ‘kunnen en nog willen investeren’.
  • Financiële prikkels zoals subsidies motiveren de minder in duurzaamheid geïnteresseerde woningbezitter.
  • De rol van de gemeente ligt vooral op het gebied van het verstrekken van informatie.

Het hele onderzoek vindt u op www.oud-beijerland.nl/duurzaam

De onderzoeksresultaten geven de gemeente goede handvatten om duurzaamheid verder te stimuleren en te faciliteren. Onze missie is geslaagd als inwoners van Oud-Beijerland duurzaamheid een ‘vanzelfsprekendheid’ vinden! Daarvoor moeten we vanuit de gemeente het goede voorbeeld geven en een aantal acties opzetten. Wij hopen op die manier dat iedereen aan de gang gaat met duurzaamheid en energiebesparing zodat wij als Oud-Beijerland ons steentje bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren