Getuigen gezocht van gevaarlijk vaargedrag 52 jarige Zuid-Beijerlander in de Nieuwe Maas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Rotterdam – Zaterdagmiddag is op de Nieuwe Maas, tussen de Brienenoordbrug en de Willemsbrug, een boot tijdens een achtervolging bijna in aanvaring gekomen met een waterscooter van de politie. De schipper had even daarvoor een stopteken genegeerd. De 52-jarige man uit Zuid-Beijerland is aangehouden. Zij vaargedrag wordt onderzocht, en daarvoor zoeken we getuigen.

De Zeehavenpolitie voert met regelmaat controles uit op het water, onder andere met waterscooters. Tijdens zo’n controle zagen zij een boot die ze wilden controleren, waarvoor ze de schipper een stopteken gaven. Die gaf daar geen gehoor aan, maar voer hard weg. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de zogenaamde ‘powerboat’ op hoge snelheid verschillende manoeuvres uithaalde. Er is een onderzoek naar zijn vaargedrag gestart, en daarvoor zoeken wij getuigen die hebben gezien wat er precies gebeurd is.

Het incident vond plaats op zaterdagmiddag rond 14.30 uur, op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Mallegatpark en ging in de richting van de Brienenoordbrug. Ter hoogte van de kruising met de Hollandse IJssel keerde het vaartuig en voer terug in de richting van de Willemsbrug. Bij de Piekbrug eindigde de achtervolging en werd de schipper aangehouden.

De achtervolging voer onder andere langs ‘Costa del Nieuwe Maas’, een strandje waarlangs ook mensen aan het zwemmen waren. Was u daar of op het water, heeft u gezien wat er gebeurd is en nog niet met de politie gesproken? Laat het ons weten!

Na een eerste verhoor is de schipper heengezonden in afwachting van het vervolg van het onderzoek. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.