Ingezonden brief: Een kritische blik op bestemmingsplan Prins Bernhardlaan 1, Puttershoek

0
2173
Fotot Pixabay

 Hoeksche Waard – Onderstaande ingezonden brief kreeg de redactie binnen.

Een kritische blik op bestemmingsplan Prins Bernhardlaan 1, Puttershoek

Niet te begrijpen is dat door de gemeenten Hoeksche Waard een aanpassing in het bestemmingsplan voor het verplaatsen van een appartementsgebouw met parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners, is afgewezen.

Het betreft een appartementsgebouw pal naast de ingang van de begraafplaats van de historische kerk.

De verplaatsing zou dan verticaal gespiegeld op de bouwgrond aan de ruimere Arent van Lierstraat komen te staan.

Daardoor wordt door de korte en directe aansluiting op deze rondweg rond het centrum, een vermindering van verkeersdrukte en parkeerproblematiek gerealiseerd voor de bezoekers, begrafenissen en bewoners in de omgeving, bij de nu nog rustige sfeer op en rond deze begraafplaats.

In het bouwproject wordt nu aan deze weg niet een historisch maar een modern gebouwde twee onder 1 kap en vrijstaande woning gebouwd.

Verderop aan deze weg staat praktisch een even hoog historisch gebouw als het te verplaatste appartementsgebouw en zichtbaar is ook een 7 etage hoog appartementsgebouw.

In de reactie van de gemeenten op de zienswijze voor de verandering in het bestemmingsplan wordt in de bouwkundige uitgangspunten de nadruk gelegd op het behoud van het kleinschalig historisch karakter van de Arent van Lierstraat.

Een niet te begrijpen afweging om de eerder genoemde redenen.

 Naam bekend bij redactie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.