Fort Buitensluis voor het eerst open monument

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

image003NUMANSDORP – Wil je weten waar de soldaten in een fort sliepen? Belangstelling voor bunkers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Een legervoertuig van dichtbij bekijken? Of lekker uitwaaien langs het Hollandsch Diep? Het kan allemaal op zaterdag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur op Fort Buitensluis.

Tijdens Open Monumentendag 2015 stelt Stichting Fort Buitensluis het fort open voor publiek. Deze zomer ontving het fort al meer dan 1.500 bezoekers. Veel mensen voelen de aantrekkingskracht; de geheimzinnigheid, ook al omdat het fortterrein nooit toegankelijk was. Er zijn wandelroutes uitgezet langs de verschillende gebouwen. De bunkers kan je ook van binnen bekijken. Het fortgebouw zelf is ingericht als kantine, waar je een lekkere kop koffie of thee en frisdrank kunt drinken bij de spannende foto’s en plattegronden. Bij de uitzichtpunten zijn bankjes geplaatst om te genieten van het schitterende uitzicht naar Willemstad en de Haringvlietbrug.

Speciaal op deze dag zijn ook legervoertuigen te zien. Belangeloos stellen de eigenaren deze voertuigen ten toon voor nog meer spektakel op Fort Buitensluis. Elke legertruck is een attractie op zich. Een unieke kans om foto’s te delen met je vrienden via de social media.

Sinds januari wordt het fort beheerd door Stichting Fort Buitensluis. De stichting onderhoudt en bewaakt het terrein en de gebouwen, zodat ze in originele staat blijven. Dat is één van de doelstellingen van de stichting.

Op zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur is het fort ook open. Buiten deze openingstijden is het fortterrein niet toegankelijk. In verband met de beperkte parkeergelegenheid is het slim om op de fiets te komen.

Deze winter gaan we een aantal werkgroepen samenstellen. Voel je je betrokken bij het fort? Wil je meehelpen de geschiedenis van het fort uit te zoeken? Wil je helpen met het ontvangen of rondleiden van bezoekers of met het onderhoud van het fortterrein? Doe dan met ons mee en meld je aan via de website www.fortbuitensluis.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren