SHO begint met oefenreeks aan het nieuwe seizoen

6 Min Read

Oud-Beijerland – Op zaterdag 6 augustus is de selectie gestart met de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Gilbert de Wildt. SHO is ditmaal ingedeeld in de eerste klasse C waarin ten opzichte van vorig seizoen zes andere clubs zijn aan te treffen. DCV (kampioen 2e klasse) Rijsoord (degradant hoofdklasse) en De Zwerver (gepromoveerd via de nacompetitie) zijn clubs waar tegen in een recent verleden ook werd gespeeld.

Echt nieuwe gezichten in competitieverband zijn Spartaan 1920 en CVV Zwervers (beide overgestapt van zondag naar zaterdag) en SVOD’22 (fusieclub Oostkapelle/Domburg, kampioen 2e klasse). Helemaal nieuw is de Zeeuwse ploeg niet want in de jaren ‘80 van de vorige eeuw trof SHO twee seizoenen achtereen Oostkapelle.
Twee nieuwkomers van buitenaf in de selectie, doelman Ricardo Bakker kwam van ‘s Gravendeel en centrumspits Assad el Harti kwam over van HBSS.

13-08-2022 SSS – SHO
Na een week trainen werd op zaterdag 13 augustus de eerste oefenwedstrijd gespeeld bij SSS in Klaaswaal. Kevin Angel had de eer om de eerste seizoenstreffer te maken en nam ook de tweede voor zijn rekening. SSS vond nog voor de pauze aansluiting maar na de pauze liep SHO verder uit door doelpunten van Rik Schouten en Bart van Eck, eindstand 1-4.

16-08-2022 SHO – Spirit
Dinsdagavond de twee wedstrijd tegen tweede klassr Spirit. De Ouderkerkers speelde in de nacompetitie voor promotie in en tegen Heinenoord en moesten het in de verlenging uiteindelijk in de verlenging tegen de thuisclub afleggen.
De wedstrijd begon onstuimig en al in de tweede minuut scoorde Spirit: 0-1. Vanaf de tweede aftrap van de avond kwam SHO via Roy van der Pligt weer op gelijke hoogte: 1-1. Er ontstond een open wedstrijd met kansen over en weer. Een paar minuten na de gelijkmaker was Spirit weer trefzeker maar vanwege offside ging hun feestje niet door.
Nadat Kevin Angel een geweldige kans om zeep hielp door de bal oog in oog met de keeper naast het doel te schuiven was het even later toch raak: Assad el Harti kon van dichtbij de bal binnenwerken: 2-1.
Spirit liet het er niet bij zitten, de SHO verdediging ging tweemaal de mist in waarna doelman De Vaal een penalty veroorzaakte, de strafschop van Spirit ging er feilloos in: 2-2 na een kwart wedstrijd. Vervolgens namen de Ouderkerkers het heft in handen en mocht SHO blij zijn dat zij, net als in juni in de wedstrijd tegen de Noord, meester waren in het falen in de afwerking. Daarvoor kregen zij na ruim een half uur de rekening toen Roy van der Pligt uit een bijna onmogelijke hoek toch doel trof: 3-2.
Na rust een compleet ander elftal voor SHO, dat nu wel mogelijkheden wist te scheppen. Maar het waren de gasten die scoorden, hoewel zij een eigen doelpunt van Ferdinand Römelingh nodig hadden voor de gelijkmaker: 3-3. En een messcherpe counter zorgde voor 3-4. Uiteindelijk zorgde Rik Schouten met een kopbal voor de 4-4 eindstand.

20-08-2022 SHO – IFC.
De derde oefenwedstrijd van de hoofdmacht ging tegen IFC. De Ambachters werden vorig seizoen met overmacht -19 punten voorsprong op nummer twee ZBC’97 en 92 doelpunten gescoord- kampioen in de vierde klasse.
De westrijd begon wat minder spectaculair dan dinsdagavond. Nadat SHO na goed twintig minuten een vijftal corners had genomen werd vervolgens een scherpe counter de Beijerlanders fataal: 0-1. Omdat SHO er niet in slaagde om echt gevaarlijk te worden bleef de voorsprong voor IFC tot aan de rust op het bord.
In deel twee weer elf andere gezichten bij SHO en al na een paar minuten kon de gelijkmaker worden genoteerd. Assad el Harti speelde Kevin Angel aan die de Ambachtse doelman het nakijken gaf: 1-1.
Een minuut of tien later kwam SHO op voorsprong.  Met een ”crosspass” bereikte Rowdy Rijsdijk Kevin Angel die de bal hoog in de zestien gooide. En toen de vraag: raakte Esra Pieters de bal wel of niet voordat die in het doel belandde? In ieder geval 2-1 voor SHO. Na de wedstrijd was Esra eerlijk en gaf toe dat hij de bal niet geraakt heeft.
Kort daarna werd een voorzet van Kevin Angel door Assad el Harti binnengekopt: 3-1. Vijf minuten later was een hard schot doelman Ricardo Bakker te machtig: 3-2.
In de slotfase bracht El Harti Gio Breevaart in stelling die bij de tweede paal de bal binnen frommelde: 4-2.

Dinsdag 23 augustus speelt SHO op de Kikkershoek tegen RKVV Roosendaal (2e kl. zondag), aanvang 20.30 uur.
Zaterdag 27 augustus speelt SHO in Vlaardingen tegen tweede klasser CWO, aanvang 14.30 uur.