Magere winst NBSVV bij hekkensluiter Piershil

Foto SV Piershil

Piershil – Bij buurman Piershil heeft NBSVV een minimale 1-2 overwinning geboekt. Carlo Boender maakte beide doelpuntenvoor NBSVV. Roy van Taanom scoorde voor de thuisploeg.

Ondanks een voortdurend overwicht duurde het lang voordat de Nieuw-Beijerlanders echte kansen kregen. Na ruim een half uur was Lucas Kleinjan met een kopbal de eerste die dicht bij een doelpunt was. In de 34e minuut scoorde Carlo Boender de 0-1 door een afgemeten voorzet van Patrick Ridderhof met het hoofd af te ronden. Twee minuten later viel de 0-2. Een door Jeroen de Kruijk doorgekopte bal werd door opnieuw Boender met een boogje binnen gewerkt. Piershil kreeg pas in de tweede helft wat kansen, geholpen door wind-mee. Zo’n situatie deed zich voor bij de 1-2. Een verre vrije trap van Roy van Taanom leek te worden weggekopt door de enige invaller,veteraan Ivo van Alphen. Maar door een forse duw in zijn rug, die niet werd bestraft, ging de bal over Van Alphen heen en stuiterde bij de tweede paal binnen. Uitblinker bij de thuisclub was keeper Robin Roest. Hij zorgde ervoor dat Piershil uitzicht hield op een punt door grote kansen van Jeroen de Kruijk, William Benard en Patrick Ridderhof te keren. De drie punten gingen echter toch mee naar Nieuw-Beijerland.

Er zijn excuses genoeg te bedenken waarom NBSVV slechts nipt van Piershil wist te winnen: een trits afwezigen, het slechte veld, de harde wind, de arbitrage. Maar je moet het doen met de omstandigheden en de wel beschikbare spelers. Dat ging niet makkelijk, maar de wedstrijd die gewonnen moest worden werd gewonnen. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.