Voedselbank Hoeksche Waard helpt kinderen in armoede met 55 Schoolspullenpassen van het Armoedefonds

0
201
Foto Voedselbank Hoeksche Waard

De voedselbank start volgende week met uitdelen van Schoolspullenpassen aan kinderen die in september starten op de middelbare school en opgroeien in armoede. In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen in armoede op. Met de Schoolspullenpassen, die verkregen worden via het Armoedefonds helpen hulporganisaties de kinderen om een goede start te maken op de middelbare school. 

Eric L’Abée: we werken graag samen en zijn blij dit jaar weer te zijn uitgekozen om de kinderen van onze klanten een schoolpas te kunnen uitreiken. We zien het ook als een duwtje in de goede richting op het onderwerp “gelijke kansen”. 

“ Als ouder wil je gewoon dat je kind met de juiste spullen kan starten op de middelbare, net als zijn of haar klasgenootjes. In deze dure tijd zijn we blij dat we minima kunnen helpen, zodat ook hun kinderen klaar zijn voor de start op de nieuwe school”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 tot 3 kinderen die in een arm gezin leven. Zodra deze kinderen naar de middelbare school gaan, zijn er veel extra kosten waar het gezin mee te maken krijgt, bijvoorbeeld voor het aankopen van een fiets, een schooltas, boeken, rekenmachine, agenda, pennen en kaftpapier. Deze materialen zijn noodzakelijk om lessen te kunnen volgen en om sociaal niet buiten de boot te vallen.

Voor het schooljaar 2022-2023 zijn bij het Armoedefonds door 215 lokale hulporganisaties voor totaal 18.558 kinderen Schoolspullenpassen aangevraagd. Het Fonds verwacht dit jaar 15.600 passen uit te kunnen delen aan kinderen die in armoede leven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.