Bouw en programmeer je eigen kluis met LEGO!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto BHW

Oud-Beijerland – Veiligheid is altijd belangrijk, maar zeker op internet. We proberen van alles te beveiligen, van wachtwoorden op wesites tot kluisjes op school. Maar hoe werken die kluisjes? Dat leren kinderen van 10 tot 14 jaar in deze workshop van het Hoeksch MaakLokaal op 19 juli en 16 augustus in het Oude Raadhuis. 

In deze workshop maken de kinderen zelf uit LEGO een kluis en programmeren deze om alleen open te gaan met de goede knoppencombinatie. De kinderen kunnen zelf de combinatie verzinnen, vergelijkbaar met een wachtwoord, en proberen die van de andere te kraken. Hoe moeilijker de combinatie, hoe moeilijker het is om te kraken, maar ook om te onthouden.

De workshop is op dinsdag 19 juli en dinsdag 16 augustus van 10:00 tot 11:30 uur in het Hoeksch MaakLokaal in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. De kosten hiervoor zijn €4,20 (plusabonnement), €5,10 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden). Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Hier staan nog veel meer leuke activiteiten van het Hoeksch MaakLokaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.