Marja van der Linden van Stichting 2e Hands een 2e Kans, Voor het Goede Doel, springt in de bres voor Marit!

0
1413
Marit woont in ’s Gravendeel, is 11 jaar en heeft de chromosoomafwijking (IDIC 15). En sinds haar 7e ook het epilepsiesyndroom Lennox-Gastaut - Foto Privé

Marja van der Linden van Stichting 2e Hands een 2e Kans, Voor het Goede Doel uit Oud-Beijerland , springt in de bres voor Marit!

Marit woont in ’s Gravendeel, is 11 jaar en heeft de chromosoomafwijking (IDIC 15). En sinds haar 7e ook het epilepsiesyndroom Lennox-Gastaut. Haar ouders vinden het zo knap van haar dat zij ondanks gemiddeld zo’n 10 toevallen per dag, een vrolijk kind blijft.

De ouders van Marit willen graag een slaap- en badkamer op de begane grond laten realiseren om de dagelijkse bezigheden en verzorging voor nu en later beter uitvoerbaar te maken. Ze kan dan in haar eigen huis verzorgd blijven worden.

Dankzij de hulp van de gemeente Hoeksche Waard, de Stichting MEE en vele particulieren zijn er al de nodige kosten en voorzieningen geregeld, waardoor ze definitief kunnen beginnen met de woningaanpassing eind dit jaar.

Marja van der Linden

Heel veel kosten blijven echter voor eigen rekening. Om deze financiële druk een beetje te verzachten heeft Marja van der Linden, die Marit en haar ouders persoonlijk kent, vanuit haar toenmalige winkel locatie in ’s Gravendeel, besloten hen te helpen.

Zij gaat via haar huidige winkel ”2e Hands een 2e Kans Voor het Goede Doel” te Oud-Beijerland aan de Kerkstraat 7 de gehele maand augustus voor Marit sparen en hoopt op veel mooie spulletjes te krijgen, om speciaal voor dit doel te mogen verkopen. Ook spullen van winkeliers, die voor dit doel door ons mogen worden verkocht, zijn van harte welkom. 

Ook Ellie Jo uit Klaaswaal, al jaren de drijvende kracht achter facebookpagina ”VanDeZolderGeplukt” en waarbij ook zij spulletjes verkoopt voor het Goede Doel, haakt aan met Marja’s initiatief en doneert ook mee over de maand augustus.

Een voor dit doel en door Marit’s ouders opgezette professionele crowdfunding is te vinden op gofund.me/c01c33f2. Daar is ook meer informatie te vinden en verschijnen er regelmatig updates.

Ook op Marja’s Facebookpagina Stichting Voor het Goede Doel wordt deze actie met grote regelmaat onder de aandacht gebracht.

Marja van der Linden hoopt dat ze met elkaar er een groot succes van kunnen maken, zodat Marit in haar eigen thuisomgeving verzorgd kan blijven worden.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.