Film in de Bibliotheek Strijen over Ruimte en Tijd: Het leven van Stephen Hawking

0
47

Hoeksche Waard – Wat weten wij van de wereld om ons heen? De bekende natuurkundige Stephen Hawkin was levenslang op zoek naar antwoorden. In deze film over zijn leven komen zijn briljante theorie├źn en zijn levenslange zoektocht aan bod.

Stephen Hawking is een van de bekendste natuurkundigen van deze tijd. Hij wist met zijn boek A brief history of Time de wetenschap te populariseren. Ondanks zijn ziekte ALS bleef hij tot aan zijn dood in 2018 in rolstoel en met stemcomputer het grote publiek met zijn kennis bereiken.

Deze film begint in de jaren 60 op de universiteit van Cambridge, waar toekomstig natuurkundige Stephen Hawking verliefd wordt op Jane Wilde. Zijn toekomstbeeld ligt aan diggelen wanneer hij wordt gediagnosticeerd met de ziekte ALS. Jane zette haar herinneringen op papier en maakte deze film.

Wie meer wil weten over de leeftijd van het heelal, zwarte gaten en het bestaan van meerdere universums, kan zijn hart ophalen. De film over Stephen Hawking met de titel The theory of everything wordt vertoond in Streona op dinsdagavond 2o september om 19.30. Toegang 4,25 voor plus-leden, leden 5,00 en wie geen lid is betaalt 5,75. Aanmelden via de website www.debhw.nl/actueel/agenda of gewoon bij de balie in de bibliotheek.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.