Fortuna Be Quick sluit bekerronde af met een leerzame middag

1 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag sloot Fortuna Be Quick het bekerseizoen 2022-2023 af met een leerzame middag in Schiedam.

Het met een indrukwekkende historie gezegende Pro Patria Stormvogels Combinatie (P.P.S.C.) gaf de bezoekers uit Piershil en Goudswaard geen moment de illusie dat er iets te halen viel. Na een tweetal defensieve uitglijders stond het binnen een kwartier al 2-0 via Hassan Hussein en Arthur Santiago Lima en die score bleef staan tot de rust.

Aan het spelbeeld veranderde na de onderbreking weinig. Tussen de 56ste en 64ste minuut vertoonde de bekerontmoeting een spectaculaire opleving. Eerst breidde de thuisclub de voorsprong uit tot 4-0 door toedoen van Wesley van der Heyden en opnieuw Arthur Santiago Lima, maar vervolgens halveerden Thimo Herrewijnen en Joeri Heistek namens de bezoekers de achterstand: 4-2. Uiteindelijk kwam de formatie van trainer Jeroen van der Horst dus drie doelpunten te kort om de volgende bekerronde te bereiken en lijkt er nog wel wat werk aan de winkel om een hecht collectief te smeden.