Zinkweg onderuit tegen FC Perkouw

De laatste wedstrijd van Zinkwegse Boys vóór de aanvang van de competitie was de bekerwedstrijd tegen F.C. Perkouw uit Berkenwoude.  Beide ploegen waren voor het bekertoernooi al uitgeschakeld, daar Overmaas in deze poule overmachtig bleek. De wedstrijd kon dus gezien worden als een oefenduel en voor beide teams de generale repetitie voor de competitie. Perkouw begint volgende week in west 2 4e klasse B thuis  tegen Be Fair, Zinkwegse Boys start vol ambities uit tegen Stellendam in west 2 4e klasse F.

De wedstrijd begon wat rommelig. Beide teams kwamen niet goed ‘op gang’. Fouten in de passing, slordige balaannames en onvoldoende drive naar voren maakten de wedstrijd voor het weinige publiek minder aantrekkelijk om naar te kijken. Het was Perkouw, dat het eerst dreigend kon worden. Na 18 minuten resulteerde dit in een corner, waaruit spits Kevin Guttink van de bezoekers, die, wellicht tot zijn eigen verbazing ter hoogte van de penaltystip volledig vrij stond, beheerst binnenschoot: 0-1.

Daarna probeerde Zinkwegse Boys wel wat terug te doen. Dit leidde tot kansen van Mike Fiere (net over het doel) en Jorn Stolwijk (22e minuut) op de lat, maar het was Perkouw, dat profiteerde van de door de aanvalsdrift van de thuisploeg weggegeven ruimte. In de 36e minuut resulteerde een counter in de 2-0, wederom afgerond door Perkouw-spits Kevin Guttink.

Na de rust ging Zinkwegse Boys beter voetballen zonder echt een vuist te kunnen maken. De snelheid over de flanken kwam niet tot zijn recht door goed verdedigen van de snelle backs van de bezoekers. Toch kwam ZWB nog dichterbij door een prachtige volley van Rens Burgwal op aangeven van Jorn Stolwijk, in de 72e minuut (1-2), maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Conclusie: Perkouw was met name in de eerste helft de betere ploeg, maar ZWB kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd, zonder echter aanspraak te kunnen maken op een beter resultaat. De wedstrijd werd prima geleid door scheidstechter Ralph Majenburg.