ZBVH incasseert onnodige nederlaag tegen GOZ in seizoensouverture ( 2-3)

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Zuid-Beijerland – Op een druilerig sportcomplex de Hercules stond afgelopen zaterdag meteen een  Hoeksche Waardse derby op het programma in de 4 klasse F met de clash tussen ZBVH en GOZ. Onder leiding van scheidsrechter J Fokker werd om half 3 afgetrapt op een hier en daar wat  hobbelige grasmat.  

Voorafgaand was er vooral nieuwsgierigheid of de vele nieuwe spelers bij zowel de thuisploeg als de uitploeg zich meteen al konden onderscheiden als zijnde versterkingen. Het ambitieuze GOZ had op haar open dag zelfs de nieuwe spelers gepresenteerd vanuit een heuse limousine.

Bij ZBVH  vertrok topscoorder  Wessel Schouwink naar NSVV en stopte rechter vleugelspits Robin Konijnendijk i.v.m.  werkzaamheden.  De linker vleugelspits Davey Lodder vertrok niet maar ontbrak nog wegens een blessure.

Met andere woorden ; de complete voorhoede van de Herculianen moest vandaag vervangen worden door  nieuwe spelers die voorheen actief waren bij lagere elftallen van SHO en Binnenmaas . Het is daarbij altijd afwachten  of überhaupt aangehaakt kan worden op een ander niveau.

Na amper 5 minuten speeltijd kwam GOZ al op voorsprong toen hun spits vanuit de draai a la Gerd  Muller  doelman Sven van den Hoogen het nakijken gaf 0-1 !Even leek het erop dat ZBVH een zware middag tegemoet zou gaan echter de Zuid-Beijerlanders herpakten zich snel na deze vroege achterstand.

Weliswaar zonder hoogstand voetbal nam de thuisploeg het initiatief over,  maar kon ondanks het harde werken voorin  weinig kansen creëren.  Ook GOZ kon daar weinig tegenover stellen , het spel zag er van beide kanten erg matig uit met slordig flipperkast voetbal. Al snel werd duidelijk dat ZBVH aanvallend een behoorlijk  “ jasje”  heeft uitgetrokken , vooral Wessel Schouwink werd node gemist wanneer er een hoge bal in het doelgebied van GOZ werd gepompt was er geen luchtmacht te bekennen.   

Het bleef derhalve slechts bij enkele uitgedeelde speldenprikjes die weinig indruk konden maken op de toch niet al te zekere verdediging van GOZ.Jimmy Andeweg was namens de thuisploeg nog het meest dichtbij de gelijkmaker na 20 minuten speeltijd. Het verschil tussen beide ploegen werd net voor rust beklonken toen GOZ wel een van de spaarzame kansen benutte toen hun sterke spits na een counter de 0-2 op het scorebord bracht.Met een ruststand van 0-2 werd de thee opgezocht.

ZBVH aanvoerder Marvin Lems  bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. De  van vv Binnenmaas overgekomen  Marvin van de Meijde en Jasper Barendrecht mochten hun opwachting maken en ook jongeling  Boaz van der Sluis kreeg speeltijd van trainer Rene Milot.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld;  ZBVH probeerde van alles , werkte hard maar was aanvallend onmachtig , GOZ loerde op de counter en kon ook verder niet imponeren . Kortom er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Pascal van den Hoek , echter waar niemand rekening mee hield was het Haagse of beter gezegd ‘’ Beijerlandse’’ kwartiertje  toen Ferdinand Cats voor de thuisploeg plotseling  de 1-2 binnen kopte.

De zenuwen namen kennelijk zodanig toe bij GOZ  trainer Pascal van den Hoek dat hij het nodig vond vanuit het niets een forse duw te geven aan de uitgevallen Marvin Lems Overigens  verontschuldigde van den Hoek  zich na afloop bij Lems voor dit onsportieve gedrag.ZBVH ging hoge balen pompen in het GOZ doelgebied en de mee naar voren gestuurde  kopsterke voorstopper Jasper Barendrecht was meteen gevaarlijk.

In de slotfase viel dan toch de verdiende gelijkmaker toen de andere invaller  Marvin van de Meijde een prima voorzet van Jimmy Andeweg in kon koppen.Even ging het dak eraf bij de Herculianen echter de vreugde was van korte duur want de druiven werden erg  zuur toen opnieuw de lepe spits van GOZ de 2-3 aantekende in de absolute slotfase.

Al met al een onverdiende nederlaag voor ZBVH tegen een met alle respect ook matig  GOZ.

Langs de lijn stond het grootste aanvallend talent van ZBVH  de pas 19 jarige spits Mart Konijnendijk , het jongere broertje van Robin Konijnendijk heeft alles in zich om  de komende jaren de eerste spits te worden bij ZBVH , hopelijk mag hij een keer kans krijgen om de  leemte voorin te doorbreken .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren