‘s-Gravendeel in eigen huis onderuit tegen Fortuna Bequick

Fotograaf: Sander Schilperoort

’s-Gravendeel is de start van de competitie niet best begonnen. In de eerste competitiewedstrijd wist het de punten niet in ’s-Gravendeel te houden. Via Dejan Bislimi kreeg het wel in de eerste minuut al  de kans op de voorsprong. Hij kopte de bal tegen de paal na een voorzet van Ryan Aarnoudse.

En zeker in de eerste twintig à vijfentwintig minuten kreeg ’s-Gravendeel genoeg mogelijkheden om de score te openen. ’s-Gravendeel verscheen veelvuldig voor de neus van doelman Bryan Huyzers. Zo waren er onder andere grote mogelijkheden voor Ryan Aarnoudse en Zoey Hoogwerf.

Maar op de één of andere manier lukte het ’s-Gravendeel niet om het overwicht, wat het op dat moment had, om te zetten in doelpunten.

Het was wel opletten voor de sporadische uitvallen van Fortuna Be Quick. Na ruim een half uur spelen was daar al een mogelijkheid voor Jacco Vink, maar hij schoot voorlangs. Niet lang daarna keek ’s-Gravendeel zelfs tegen een achterstand aan. Dezelfde Jacco Vink wist de bezoekers op 0-1 te zetten. Fortuna Be Quick werd voor de rust gevaarlijker. De 0-2 lag zeker op de loer. En die kwam er ook. Eerst trof Jacco Vink nog de lat, maar medespeler Thimo Herrewijnen wist even later wel het net te vinden 0-2. Tegenvaller voor ’s-Gravendeel.

Vlak voor het rustsignaal kwam ’s-Gravendeel nog terug tot 1-2. Met een droge uithaal wist Dejan Bislimi de bal achter Bryan Huyzers te werken.

Na de rust een ietwat zelfde beeld als voor de rust. Een aanvallend ’s-Gravendeel dat nu op jacht moest naar de gelijkmaker. Maar het net was moeilijk te vinden voor de thuisploeg. Onder andere Ryan Aarnoudse schoot voorlangs en Luke Remijn vond de paal op zijn weg. Ook lag doelman Huyzers meerde malen in de weg en verrichtte een aantal knappe reddingen.

De frustratie leek wat in de ’s-Gravendeelse ploeg te komen, want het lukte maar niet om op gelijke hoogte te komen. Na eerst nog een knappe redding van doelman Jurre de Ronde op een inzet van Jordy Fakkel, vergrootte Fortuna Be Quick  de voorsprong. Er werd niet best opgebouwd vanuit de defensie van ’s-Gravendeel wat balverlies opleverde, Thimo Herrewijnen mocht zodoende zijn tweede treffer van deze middag aantekenen, 1-3.

Uit alle macht probeerde ’s-Gravendeel een tweede en zelfs een derde doelpunt te forceren. Het tweede doelpunt lukte wel, via Levi Vugts, die de 2-3 op het scorebord zette. Het derde doelpunt bleef helaas uit, Youri Ton kreeg hier de mogelijkheid wel voor. De vertrekkende speler, die tot medio 2023 naar Barcelona vertrekt om zijn Master af te ronden, kopte de bal in de handen van doelman Huyzers.

En met dit laatste feitje bleef ’s-Gravendeel dus met lege handen staan.

Volgende week een uitwedstrijd voor ’s-Gravendeel. Zwartewaal is dan de tegenstander. Aanvang op het Zwartewaal – terrein is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son (86ste Dustin Zomerhuis), Nicky Kranendonk (56ste Reinier Toes), Maurits Kuiper (56steKevin Fortuin), Luke Remijn, Job v/d Vorm, Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (56ste Youri Ton), Levi Vugts, Dejan Bislimi