Zinkwegse Boys-NBSVV:  puntendeling voor beide ploegen het hoogst haalbare.

0
107

Na de valse start van beide ploegen (ZWB verloor met 4-0 van Stellendam en NBSVV verloor met 3-0 van WFB) was deze oud en nieuw (Beijerlandse) derby de gelegenheid voor beide ploegen zich te revancheren.

De Oud-Beijerlanders begonnen sterk aan de wedstrijd, hetgeen in de 15e minuut al resulteerde in een goede kans, ingeleid door een prima actie vanaf de linkervleugel, maar de paal redde uitstekend op de inzet van Hakan Çiçek. Pas in de 40e minuut kon NBSVV iets terug doen, maar de attent keepende  Arne de Jong dekte de korte hoek goed af.Zo werd de rust bereikt met een dubbel-blanke stand op het scorebord.

Het betere spel van ZWB resulteerde in een doelpunt van Hakan Çiçek vlak na rust, dat werd afgevlagd wegens vermeend buitenspel, maar in de 5e minuut van de tweede helft kwam alsnog de beloning:Hakan Çiçek werd de diepte ingestuurd door Kevin Brasser en kon nu, ongehinderd door verdedigers of grensrechters, rustig de 1-0 binnenschuiven.

Daarna liet de thuisploeg na de voorsprong uit te bouwen en kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. Toen spits Hakan Çiçek vanwege ademhalingsproblemen gewisseld moest worden werd bovendien de angel uit de aanval van ZWB gehaald. De wedstrijd kantelde, zeker toen wisselspeler Harmen Ridderhof in de 67e minuut de gelijkmaker op zijn naam bracht vanuit een scrimmage voor het doel van ZWB.

Amper 5 minuten later, rond de 72e minuut, was het weer raak. Patrick Ridderhof profiteerde van enige onzorgvuldigheden bij de thuisploeg: 1-2.

Zo leek de wedstrijd, warrig geleid door de zich amper staande kunnen houden scheidsrechter Jaap van Drunen (hij moest 10 minuten voor tijd nog overeind geholpen worden door de verzorger van ZWB) op een debacle voor Zinkwegse Boys af te stevenen, maar een ietwat gemakkelijk gegeven penalty resulteerde vlak voor tijd (86e minuut) toch nog in de verdiende 2-2. Rens Burgwal scoorde, zij het pas uit de rebound van de in eerste instantie door keeper Robin Barendrecht gestopte strafschop.

Conclusie: Terwijl Zinkwegse Boys een groot deel van de wedstrijd domineerde, ging NBSVV bijna met de zege aan de haal in een wedstrijd, welke zich voor een groot deel op het middenveld afspeelde. Beide ploegen waren niet in staat echt te imponeren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.