Opvanglocaties Oekraïners in gemeentehuizen Strijen en Piershil wellicht langer nodig

0
480
Foto Gemeente HW

De oorlog in Oekraïne is helaas nog niet ten einde en veel van de mensen die hier naartoe zijn gevlucht kunnen naar verwachting voorlopig nog niet terug naar huis. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid inventariseert op dit moment in de regio welke opvanglocaties voor Oekraïners geschikt zijn om in langer open te houden. Het gaat dan om de periode tot in ieder geval eind 2023.

Aan gemeente Hoeksche Waard is gevraagd te kijken of het mogelijk is beide opvanglocaties langer open te houden voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Zowel de opvanglocatie Piershil  als die in Strijen lijken hiervoor geschikt. De komende weken wordt dit verder uitgezocht. Dan neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit hierover.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.