OSV Oud-Beijerland sterker dan Groote Lindt

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft op sportpark ‘Bakestein’ een meer dan verdiende overwinning weten te behalen tegen Groote Lindt. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper trok in een aantrekkelijk duel met 0-2 aan het langste eind; een stand die reeds bij rust was bereikt

Vanaf de aftrap waren het de bezoekers, die het team van trainer Randall Neeskens onder druk wisten te zetten. Dit resulteerde na zes minuten al in een schot van Esra Pieters, dat de paal raakte. Maar in de 11e min. was het wel raak. Na een dieptepass van Jordy Westein was het Marco van Daalen, die op snelheid met een voorzet de meegelopen Esra Pieters wist te bedienen, die doelman Raymond Klootwijk vervolgens kansloos liet: 0-1. Amper twee minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Ditmaal was het Quinton Burk, die op de goede plaats stond om, na een vrije trap van Dedier Bos, de door vele benen gemiste bal in het doel te werken. De eerste serieuze doelkans voor de thuisploeg viel eerst in de 43e min te noteren, toen Max Klop na een lange bal voor de OSV-doelman verscheen, doch zijn inzet over het doel zag verwijnen.

Ook in de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, die echter verzuimde om de marge verder uit te bouwen. Het was met name GL-doelman Raymond Klootwijk, die kort na elkaar Marco van Daalen, Jordy Westein en Dedier Bos van scoren wist af te houden. De doelman werd in de 86e min. ook nog eens op de doellijn geholpen door zijn verdedigers, toen een kopbal van Jan Jaspers, uit een voorzet van Stephan Baaij, bij de doelpaal leek binnen te vallen. OSV-doelman Donovan Levestone wist in de slotfase een aansluitingstreffer nog te voorkomen. Louter tevreden gezichten ditmaal aan de zijde van de bezoekers.

De prima leidende arbiter Peter Steur uit Purmerend toonde in dit sportieve duel slechts een gele kaart aan Jordy Westein voor het wegtrappen van de bal.

Zaterdag 21 mei a.s. speelt OSV op sportcomplex ‘Olympia’ tegen De Jonge Spartaan, dat vandaag de derby tegen Den Bommel met 3-1 wist te winnen. Groote Lindt gaat op bezoek bij Zwarte Pijl. Runner-up SSS, dat thuis met 4-0 van Rhoon wist te winnen, gaat op bezoek bij LMO, dat bij VVOR met 1-0 het onderspit delfde. Koploper Nieuwerkerk, de tegenstander van OSV op zaterdag 28 mei a.s., gaat na de 4-0 thuisoverwinning op IJVV de Zwervers op bezoek bij FC IJsselmonde. Op de slotdag van de competitie (4 juni) treft OSV op sportcomplex ‘Olympia’ nog BZC/Zuiderpark als tegenstander.

Groote Lindt – OSV Oud-Beijerland 0-2 (0-2): 11. Esra Pieters 0-1; 13. Quinton Burk 0-2.


Groote Lindt:
Raymond Klootwijk –– Yvar Nelson, Danny Bos (80. Nicky de Zeeuw), Wouter Jansen en Koen Maes (60. Mathijs Fawzi) –– Ali Zahidi, Nathan Silië (60. Sonny Schouten), Wesley de Hoog en Nasir El Arbaoui –– Max Klop en Thom Hoogakker.

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Youri van Ruiven, Wesley Koedam (46. Loek Visser), Quinton Burk en Nick van Dijk (61. Jurriaan Lindhout) –– Jordy Westein, Dedier Bos, Esra Pieters (46. Stephan Baaij) en Tim Wiendels –– Kenzo Sanches (70. Jan Jaspers) en Marco van Daalen (70. Dylan de Vroed).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.