De Tramsafari Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Een échte reis door het verleden!  Waar oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden. In 2018 is het 120 jaar geleden dat de Stoomtram voor het eerst de Hoeksche Waard in reed, vanaf Rotterdam Zuid. Van 1898 tot 1957 werd deze geëxploiteerd door de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM). Een stukje geschiedenis dat heel veel Hoeksche Waarders zich nog goed kunnen herinneren.

Cultuurpower organiseert op zaterdag 20 januari de Tramsafari Hoeksche Waard, waarbij de vroegere route van de trams zo goed als mogelijk wordt nagereden.  Met de Tramsafari krijgen geïnteresseerden de kans om in één dag, met een luxe touringcar, terug in de tijd te gaan en de route van vroeger door de gehele Hoeksche Waard te rijden langs herkenbare punten.

Twee Hoeksche Waardse gidsen, verbonden aan het RTM Museum,  zullen gedurende de route informatie verstrekken over de geschiedenis van de stoomtram door de Hoeksche Waard. Ook zijn er een aantal bijzondere stoppunten, waarbij men de bus uit kan.

We starten de dag vanaf 9.30 uur met koffie/thee/gebak (inbegrepen)  bij VV SHO (Langeweg 18), waarna de bus om 10 uur vertrekt. In de middag wordt er gezamenlijk  een lunch (inbegrepen) genuttigd op locatie, waarna we de reis vervolgen en weer eindigen bij het startpunt rond 15.00 uur.

De Tramsafari wordt mede mogelijk gemaakt door: Personeelsdiensten Hoeksche Waard! Een kaartje kost 35 euro en is te koop via www.cultuurpower.nl en bij het VVV Kantoor te Oud-Beijerland (Waterstal 3).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.